A hármas metró felújítása miért tart ennyi ideig? Indokolt szerinted?
Megkérdezhetem, hogy mi a végzettséged/foglalkozásod????
Honnan veszed, hogy pár hónap alatt meg lehetne csinálni...??? Vágyvezérelt gondolkodás?
Én kívülállóként, a két jogi diplomámmal sajnos nem tudom felmérni, hogy indokolt-e.
remélem, jön majd pár túlképzett, hiperintelligens szakértő nyolc általánossal, aki majd megmondja, hogy a Gyurcsány-Soros a felelős mindenért, meg a nyugat-európai nemváltó gyermekek hordái, akik épp Brüsszel felől támadják meg az országot.
És a metrót.
2: az ilyen emberek mindenhez IS értenek.... :)
Jucika a bérelszámolásból, kasszás Erzsi, kazánkovács Józsibácsi. Mindent tudnak. Sőt! Mindent JOBBAN tudnak. :))))))
Lássunk akkor néhány tényt is.
1. A középső szakasz, amin a legtovább dolgoznak, mélyvezetésű, így ott sok munka folyamatot és az anyagbeszállítást nem lehet a felszínről indítva elvégezni, továbbá jóval komolyabb szigetelési munkákra van szükség. Nem véletlenül kezdték már el az északi, legelsőként felújított szakasz lezárásakor este és hétvégente ezt a szigeteléscserét, azóta is folyamatosan dolgoznak rajta, tübingről tübingre haladva.
2. Erősen munkaerőhiányos időszakban kezdtèk a felújítást, ezt te is tapasztalhattad, ha kellett kőművest hívnod az utóbbi 5 évben. Emiatt nem volt reális az egész vonalat egyben lezárni, az exponenciálisan növelte volna a költségeket, a pótláshoz pedig még erős túlzással Üzbegisztánból is kellett volna sofőröket toborozni.
3. Ezzel együtt ne aggódj: minden pénzt meg fog érni az időben történő befejezés , hiszen a kormány és az akkor mèg szintúgy fideszes főváros közötti huzavona miatt gyakorlatilag az utolsó pillanatban kezdtek bele az egészbe és bizony 2023 végéig a teljes pénzügyi zárást meg kell csinálni, ha nem akarják veszni hagyni az uniós támogatást .
"még erős túlzással Üzbegisztánból is kellett volna sofőröket toborozni."
Nem is annyira erős! :D
Hosszabb, rosszabb volt az alagút állapota, a Pesti talaj nem kedvez a metrónak, a fúrás és a felújítás is több munkát ad. És a kapcsolódó részek is javítandó. Pl. ha jól tudom, a három vonal összeköttetésben van a föld alatt is.
A metró óvóhelyként is szolgál, gondolom, azzal is van mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!