Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megtehette ezt az ellenőr?

Megtehette ezt az ellenőr?

Figyelt kérdés

Elromlott a pénztárgép egy vidéki helyközi buszon, üres papírt adott csak ki. Voltunk rajta 6-an, 1 nyugdíjas és mi öten akik teljes vagy 50%-os árú jegyet vettünk. Kínjában a sofőr odaadta az üres cetlit az aláírásával. Persze hogy most kellett jönnie az ellenőrnek és a nyugdíjason kívül megbüntetett mindenkit. A sofőr tombolt mivel minden "bliccelő" után -10% fizut kap elmondása szerint.

Lehet ilyenkor tenni valamit?

Mert végülis beütötte a gépbe szóval a központban biztos le lehet követni hogy kiadta a jegyeket csak a nyomtatás nem sikerült!

2021. júl. 7. 08:01
A kérdező szavazást indított:
Törvényesen járt el, fizess
Ne nyeljétek le
29 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%

Az ellenőr meg utánatok kapja a jutalékát.

Hívjon rendőrt, ha nem tetszik neki valami.

Némi alap jogtudomány azért nem árt.

2021. júl. 7. 08:21
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Nehéz ügy. Ugyebár ki van írva a buszon, hogy a jegyváltást követően ellenőrizd a jegyet, hogy az e amit kértél. Valamint a visszajárót is. Mivel az üres papír nem jegy, így nyugodtan mondhatják, hogy ez a te/ti felelőségetek.

Szóval jogilag igen, az ellenőr nyugodtan büntethetett.

Azért egy panaszt nyugodtan írhatsz.

2021. júl. 7. 08:39
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
Nem szabad lenyelni és a sofőrnek sem! Ha kiadta a jegyet és fizettetek, akkor a napi záráson rajta a forgalom. Időbélyeg nincs, de látszik az, hogy egymás után milyen jegyeket adott ki. Nem vagyok sofőr, de van pár sofőr ismerősöm, akivel még felmentem a buszvégre és láttam hogy csinálja a napi zárást. A volán egy köcsög cég csak sok utánajárással fogsz eredményt elérni, de utána kell menned! Nem csak a magad érdekében, hanem a jövőbeli utasok érdekében is, hogy ne érezzék azt, hogy bármit megtehetnek a tisztességes utazókkal.
2021. júl. 7. 08:40
 4/17 A kérdező kommentje:

Lehet hagyom inkább a fenébe.

Úgyse fogom befizetni a bírságot mivel nem vagyok teljesen hülye, hamis adatokat adtam meg. Jó lesz a csekk könyvjelzőnek.

2021. júl. 7. 08:54
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
😂😂 Csak aztán nehogy Kis Jóska Pistát aki Bivalybasznádon az Alma utcában lakik, büntessék majd meg később a be nem fizetett csekk miatt...
2021. júl. 7. 09:19
 6/17 A kérdező kommentje:
Már előre sajnálom szegény Mészáros Viktort Csepelen!
2021. júl. 7. 09:29
 7/17 anonim ***** válasza:
55%
èn bosszúból a szomszèd sràc adatait adtam meg.... este 10 kor ne szoljon a zene....
2021. júl. 7. 09:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Digitálisan nincs rögzítve?

2021-ben papír alapon megy minden?

2021. júl. 7. 10:56
 9/17 anonim ***** válasza:
94%

A gépkocsivezető alapvető hibát vétett. A hibásan kiadott jegyet le kell rontani (stornozni), helyette újat kiállítani. Ha a hiba továbbra is fennáll, ismét le kell rontani és a továbbiakban a díjszabási táblázat segítésével a kézi jegykészletből (un. K7-es, bár talán hivatalosan már más a neve) kell jegyet kiállítani.

Amennyiben valamilyen okból sem a gépi sem a kézi jegykiadás nem lehetséges, azt azonnal fel kell vezetni a menetokmányokra és első adandó alkalommal jelezni a forgalmi szolgálatnak. Ilyen esetben, mivel jegyet nem lehet kiállítani, menetdíjat sem lehet elfogadni az utasoktól.

2021. júl. 7. 11:24
 10/17 anonim ***** válasza:
78%

#6:

Szerintem ez k*rvára nem vicces, hogy ha esetleg más létező személynek adod ki magad, akkor ártatlanokat kezdenek csesztetni. Amúgy is elég furcsa, hogy 2021-ben nem kérik el a személyidet, hanem csak leírják hogy diktáld be a neved/címed.

2021. júl. 7. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!