Akik szeretik a vonatokat fanatikusan azok miért szeretik?

Miért, aki focizni szeret, az miért szereti? Annak van értelme, egy réten 90 percig egy felfújt golyót kergetni???
Aki bélyeget gyűjt az miért szereti? Aki a TVben vígjátékokat néz az miért szereti? Aki játszik a számítógépén az miért szereti? Aki hobbiból fest az miért szereti?
Akkor a te logikáddal, mindenki akinek van hobbija, az autista? Ennyire korlátolt nem lehetsz...

"Én is szeretem a vonatokat, de azért nem tudom melyiket hogy hívják, meg mi mire való stb."
Ha kicsit is érdekelne a vasút akkor legalább pár mozdonyt fel tudnál
ismerni.
Egyébként azért szeretik, mert érdeklődnek az adott téma (vasút) iránt. És ez egy szintig teljesen normális. Örülök is ha találkozok ilyen fiatalokkal.
Az viszont már nem az, hogy megmondasz egy vonatszámot ő meg fejből tudja a többi vonatodnak a számát. Egyszer egy ilyen gyereket felhívtam a gépre mert láttam, hogy érdeklődve figyelt( itt még nem gondoltam volna, hogy ő egy rossz fajta vasútbu*i.) Felmegyünk, pár percet beszélgettünk, mutatnám meg neki a gépteret ő meg csalódottan néz, hogy ő nem ezért jött hanem vezetni. Na te gondolom ilyen fanatikusokat ismersz. Ők nem normálisak és messziről kerülni kell őket.

aki gyerekkorában látott 424-est, 411-est, látta az első Nohabot Kelenföldön, amikor szétnyomta a pályát, az kellő indok, hogy tátott szájjal tisztelje a vasutat.
Pálya melletti álldogálás helyett már fotelből nézem a világ vasútjait..
Szeretem a végtelen hosszú ausztrál szerelvényeket, a tömött indiai vonatokat, és a lehetetlen orosz vágányokat.
Ezek mind pótolják az összes csodát az életben.

Valamilyen szinten szerintem minden műszaki érdeklődésű gyereket érdekelnek a vonatok.
Aztán van akinél ez olyan szinten becsípődik, hogy fejből tudja a viszonylatszámokat, felsorolja neked a mozdonyok azonosítóját, az már talán autizmus jele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!