Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tudtok a vasúti nagyforgal...

Mit tudtok a vasúti nagyforgalmi vizsgarol? Kifejtos vagy felevalasztos kérdésekből ál? Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

F 1 f2 e101 utasítást kell tanulni hozzá?

Azt hallottam nagyon nehéz és szó szerint kell sokminden.

Tvg vezető lennék ha sikerülne lettenem a vizsgát de még a tanfolyamom nem indult el

Meg a szakmai alapismeret se.

Utána lenne a nagyforgalmi.

Minden esetre a fogalmakat jelzéseket már tanulóm ezerrel .

Legyen valami alapom ha elindul a tanfolyam.

2021. máj. 13. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mit tudok róla? Szar. Kifejtősek a kérdések. Olyan kérdések is lehetnek amik nem rád vonatkoznak. Neked szerintem ami kelleni fog F.1. F.2. + függelékei, D.2., E.1., E.2., E.101. Ezekből természetesen nem minden. Nem kell minden szó szerint, de ezek igen pl. F.1.-ből :- jelzési képek megnevezése ( pl. Szabad a vonatnál alkalmazható legnagyobb sebességgel...)

- jelzők megnevezése, parancsa

- fényjelzők jelzési rendszere, meg van még egy pár, de erre úgy is fel fogják hívni majd az oktatók a figyelmed. De logikus, hogy nem hívhatod a vonatindító jelzőeszközt mondjuk annak, hogy "az cucc amivel legyezget ottan a forgalmista"

Javaslom az előző csoportoktól a kérdéseket próbáljátok meg majd összeszedni. De mindenképpen sokat kell tanulni, főleg magadért.

2021. máj. 13. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

F1 sztem nem gáz. Elsőre kicsit bonyolultak lehetnek a jelzők, de ha megérted a lényegét, baromi egyszerű, és oda-vissza fejből vágod majd, melyik színnél mennyivel mehetsz, mennyivel érkezhetsz a köv. jelzőhöz, stb.

Azt nem tudom, h mennyire kérik szó szerint a többi utasítást. Sztem annak nincs értelme, ha bemagolod, főleg ha nem is érted, mit magolsz be. Jobb, ha megérted a logikáját az egésznek. Bár azt hallottam, elég magas a KTI-s vizsgán a bukási arány.

2021. máj. 13. 21:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen enis halottam hogy nagy a bukások arany.

Egyenlőre a szakmai alapismeret tanfolyamra várok alitolag az se könnyű.

Műszaki ismeretek részletekbe mennyien de azt úgyse bírom szövegből megtanulni úgyhogy inkább F1 2 tanulhattok addig.

2021. máj. 13. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Itt tényleg nagyon fontos, hogyan tanulsz. Ha csak magolsz, az semmi. Itt meg kell értened a szabályok miértjeit, összefüggéseit. És kérdezni, kérdezni, kérdezni kell, amikor ezek nem állnak össze egy egységes rendszerré a fejedben.
2021. máj. 14. 05:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen így tanulgatva már kezd összeállni a dolog ,kezdetben mikor belekezdtem nem volt jó mert itt minden fogalom szinte összefüggő f2 Ben sok minden következik a másikból f 1 az simma fenyjelzesek hang alak és kézi jelzések azt meg lehet érteni "civilként is".

Műszaki dolgoktól ilyen téren talán jobban tartok csak érettségim van műszaki szakmam nincs.

Szóval alapoktól kell tanulnom így lehet nehéz lesz.

Főleg ha nagyon részletekbe mennoen belemegy az ember.

2021. máj. 14. 09:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!