Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » QR-kód leolvasós utazás volán...

QR-kód leolvasós utazás volán buszokon? Így érvényes a jegy?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy online jegyvásárlás után a busz ajtajára rá van ragasztva egy matrica QR-kóddal, odatartom a telefont, beolvassa a matricát és ennyi? Bocsánat, ha buta a kérdés, de 14 vagyok, és holnap egyedül utazom távolságival miskolci rokonokhoz, és parázok, hogy valamit elrontok. Tudna segíteni valaki, hogy működnek ezek az e-jegyek meg QR-kód leolvasók? Előre is köszönöm.

2021. ápr. 24. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, beolvasod a QR-kódot, megjelenik egy kis animáció, azt kell felmutatni a sofőrnek. Ha meg ellenőr jön, akkor van egy olyan opció az alkalmazásban, hogy kód jegykód ellenőri felmutatásra.
2021. ápr. 24. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A jegyet appban tudod megvenni, ez lehet Simple, Voxpay vagy közlekedési mobiljegy. Én a Simplet használom, de szerintem a működése mindegyiknek hasonló.

Jegyvásárlás:kiválasztod a helyközi opciót, megkeresed a jegytípust (neked 50%-os diákot kell keresned szerintem), és kiválasztod a km típust, ezt a menetrendek.hu oldalon tudod megnézni. Megadod a szükséges adatokat és kifizeted.

Érvényesítés (internet kapcsolat szükséges):felszállás előtt megkeresed a jegyet és kiválasztod az elsőajtós felszállás opciót, ez nyitja meg az olvasót. Ezzel bescanneled az ajtónál lévő Qr-kódot, elsétálsz a hátsó ajtóhoz és amikor szállsz fel a buszra a sofőr felé mutatod a megjelenő animációt. Én legalábbis így szoktam.

2021. ápr. 24. 15:10
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
És ha nincs mobilnetem? Mert pl. nem akarok csak emiatt előfizetni rá? Akkor nem tudom érvényesíteni a jegyem, szóval fel sem engednek a buszra? Vagy ez hogyan működik?
2021. ápr. 24. 15:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a QR-kód matrica már az összes buszra rá van ragasztva? Mit csináljak, ha nem találom a matricát és nem tudom beolvasni a kódot?

3: én azt olvastam a volán honlapján, hogy működő internetkapcsolat kell a beolvasáshoz, amiről az utasnak kell gondoskodnia, úgyhogy szerintem kell hozzá mobilnet.

2021. ápr. 24. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
27%
Szóval a Volán akar bárkit is arra kötelezni, hogy fizessen elő mobilnetre csak azért, hogy jegyet vehessen magának? Azért ez elég irreális elvárás.
2021. ápr. 24. 16:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ellenőrnél is lehet jegyet váltani pótdíj nélkül, abban az esetben, ha ahol felszállsz nincsen semmilyen jegyvásárlási lehetőség (pénztár, automata, értékesítési pont), és úgy ítéli meg, hogy nem volt lehetőséged mobilon megvenni, mert vagy nem okos a telefonod vagy nincs neted.
2021. ápr. 24. 23:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen mindegyik buszon van már.
2021. ápr. 24. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!