QR-kód leolvasós utazás volán buszokon? Így érvényes a jegy?
A jegyet appban tudod megvenni, ez lehet Simple, Voxpay vagy közlekedési mobiljegy. Én a Simplet használom, de szerintem a működése mindegyiknek hasonló.
Jegyvásárlás:kiválasztod a helyközi opciót, megkeresed a jegytípust (neked 50%-os diákot kell keresned szerintem), és kiválasztod a km típust, ezt a menetrendek.hu oldalon tudod megnézni. Megadod a szükséges adatokat és kifizeted.
Érvényesítés (internet kapcsolat szükséges):felszállás előtt megkeresed a jegyet és kiválasztod az elsőajtós felszállás opciót, ez nyitja meg az olvasót. Ezzel bescanneled az ajtónál lévő Qr-kódot, elsétálsz a hátsó ajtóhoz és amikor szállsz fel a buszra a sofőr felé mutatod a megjelenő animációt. Én legalábbis így szoktam.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a QR-kód matrica már az összes buszra rá van ragasztva? Mit csináljak, ha nem találom a matricát és nem tudom beolvasni a kódot?
3: én azt olvastam a volán honlapján, hogy működő internetkapcsolat kell a beolvasáshoz, amiről az utasnak kell gondoskodnia, úgyhogy szerintem kell hozzá mobilnet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!