Nem tudok online buszjegyet venni. Felszállhatok anélkül is?
Figyelt kérdés
A faluból szeretnék beutazni a városba holnap délután, de nem tudok online jegyet venni, mert jelenleg nincsen bankszámlám amit hozzá tudnék adni az apphoz, hogy leszedje a pénzt. Gondoltam felszállok majd és veszek az ellenőrtől, csak nem büntetnek meg. De itt a GyK-n olvastam valami leolvasóról is, amit oda kell érinteni a Volánbuszon valahova ilyen tényleg van? Már tavaly óta nem buszoztam, úgyhogy fogalmam sincs.2021. ápr. 21. 02:21
1/4 anonim válasza:
Ha online nem is, de a pályaudvaron tudsz. Az az érintős dolog legfeljebb az online vásárolt jegy érvényesítése lehet. Ha nem sikerül jegyet venni akkor meg vehetsz az ellenőrtől.
2/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi. Akkor valószínű az ellenőrtől fogok majd és nem büntet meg. Itt nincs sajnos automata, csak egy kis poros buszmegálló.
2021. ápr. 21. 03:50
3/4 anonim válasza:
Ha sem automata, sem pénztár nincs, akkor az ellenőrtől is tudsz venni.
Visszafelé viszont a pénztárnál kell megvenned, ha nyitva lesz.
4/4 anonim válasza:
Emberek... A Volánbusz soha nem közölte , mit tekint az ellenőr "méltányolható oknak", azaz mikor büntet és mikor ad pótdíj nélkül jegyet. Ezért javaslom mindenkinek, hogy ismerős, rokon számlájàra, de mindenképl vegyen valahogyan jegyet mobilon.
A QR kód leolvasása a már megvásárolt jegy érvényesítésehez kell. Tehát megveszed a jegyet, az az általad megjelölt 12 órán belül használható fel. Felhasználasakor pedig èrvényesíteni kell még felszallás előtt a busz első, néha már hátsó ajtajánál is elhelyezett QR kód segítsegével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!