Nem lenne érdemes a H8-as és H9-es HÉV-eket (gödöllői és csömöri) újra bevinni a Keleti pályaudvarig?
Tudom, hogy a hivatalos cél az, hogy a 2-es metróval legyenek összekötve az Örs vezér terénél, de biztos, hogy ez annyira jó ötlet? A HÉV tulajdonosa egy ideje (szerintem helyesen) a MÁV és adottságait tekintve inkább tekinthető az elővárosi vasútvonalak (S, Z, G jelzésűek) rokonának, mint a metróénak.
Véleményem szerint hasznosabb lehetne, ha ez a két HÉV-vonal ismét bejárna a Keleti pályaudvarig, függetlenül a 2-es metrótól. Elég lehetne egy közbeeső állomás az Örs és a Keleti között, a létesítendő Törökőr vasútállomásnál, természetesen átszállási lehetőséggel az 1-es villamosra is. Elképzeléseim szerint a HÉV-ek ténylegesen a pályaudvar állomásépületében érhetnének véget, akárcsak a hagyományos vonatok. Így a Keleti pályaudvar egyfajta gyűjtő állomása lehetne a keleti és nyugati irányba tartó elővárosi vonalaknak.
#3:
Ehhez képest a villamost mégis újra el akarják vezetni a Lehel tértől a Deák Ferenc térig, holott pontosan ugyanazon a nyomvonalon halad, mint a 3-as metró.
Nem biztos, hogy azért megy jelenleg mindenki a 2-es metróval, mert az neki a legoptimálisabb. A Keleti pályaudvarnál pedig már lenne átszállási lehetőség a 4-es metróra is, ha valaki Dél-Buda irányába utazik, ezenkívül pedig megannyi busz és trolibusz, valamint a 24-es villamos is elérhető.
Én csupán ötletelni szerettem volna, nem okoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!