Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az IC vonatról milyen tudnival...

Az IC vonatról milyen tudnivalók vannak?

Figyelt kérdés
Életembe nem utaztam meg egyedül vonattal és most UC vonattal megyek, itt is bemomdjak hogy milyen megállóhely következik, kíván írva esetleg?? Leginkább attól tartok hogy nem tudom mikor vagyok az adott helyen.
2021. ápr. 9. 10:36
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Az IC-vonatoknak nem valami sok megállóhelye van, azt bemondják.
2021. ápr. 9. 10:47
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Általában bemondják, de manuálisan a kalauz mondja be, néha elfelejti. A személyvonattal ellentétben itt fix ülőhelyed van, ami rá lesz írva a jegyre, oda kell ülnöd. Ha elfogytak a helyek, nem mehetsz azzal a vonattal. Ha jól tudom, a korona miatt korlátozott a létszám, így érdemes akár napokkal előre megvenni a jegyet, úgy egy picit olcsóbb is, mint az utazás napján, kivéve ha pénteki vagy vasárnapi vonat.
2021. ápr. 9. 10:49
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Figyu, kérdező! Bármilyen hihetetlen, az IC vonaton is van ablak. És ha nem mondják be, akkor is látod, hogy milyen állomásra érkezett be a szerelvény. :-D
2021. ápr. 9. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

Az új IC kocsikon mind van GPS alapú utastájékoztatás. Monitorokon is írja a megállókat, meg be is mondja. Az már más kérdés, hogy nem mindig kapcsolják be, de úgy vettem észre, hogy most már egyre többször megy.

Egyébként a megállókban is jól látható helyen ki van írva, hogy épp melyik megálló. De azt is csinálhatod, hogy megnézed előre, hanyadik megállónál kell leszállnod az indulási helytől nézve, és menet közben számolod a megállókat.

2021. ápr. 9. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, hány éves vagy?????
2021. ápr. 9. 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbbször bemondják, de azt általában a kaller mondja és hát nem lehet mindenki nyelvész, úgyhogy van hogy csak elharadja és alig érteni. Némelyik újabb kocsiban van kijelző is.

Az IC vonatra kell helyjegy és pótjegy is általában, de ezt a pénztáros tudja és adja. Vagy ha az appban veszed meg a jegyet az is úgy adja.

Apropó app! A MÁV appban látor a saját vonatodat is és látod az aktuális helyzetedet és ha késés van, azt is, Tehát fel tudsz előre készülni a leszálláshoz. De használhastsz más térképes alkalmazásokat is amin megnézed épp hol vagy a vonattal.

"Kérdező, hány éves vagy?????"

Ilyeneket miért kell? Hm? Meg tudod magyarázni?

Lehet tényleg fiatal és ezért nem utazott még, vagy épp olyan helyen lakorr ahol nem jár vonat és világ életében busszal közlekedett. Én például középiskolás koromban utaztam utoljára helyközi busszal - most 41 vagyok, számold ki. :D Inkább vonattal járok az jobb nekem.

Ha már billentyűzetet ragadtál, hogy ideböfögj valamit, akkor talán értelmes választ is adhattál volna nem?

2021. ápr. 9. 15:39
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Miért ne szabadna megkérdezni...???

A múltkor (szép lassan) kiderült, hogy egy negyvenvalahányéves szefós volt a kérdező, és halálra vegzálta a segíteni szándékozókat.... HAsonló faék egyszerűségű kérdésnél....

2021. ápr. 9. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy adtam választ, 3-as voltam....

Ne mondd már, hogy akár egy tízéves ezt nem tudja!!!!!

2021. ápr. 9. 15:41
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

#6:

Te meg piszlicsáré dolgokon kötsz bele más válaszolókba, mintha a kérdező apja lennél. Most ez mennyivel jobb?

2021. ápr. 9. 16:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Először is bocsi hogy ennyi idő után köszönöm csak meg a válaszaitokat. Igazából 16 éves vagyok és olyan helyen lakok ahol mindig is busszal közlekedtem így nem nagyon "értek" a vonatokhoz. Szerencsére végül sikerült időben leszállnom :)
2021. jún. 20. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!