Miért nem szállhatok le ellenőrzéskor, ha bemutatom a bérletet?
A szokásos sztori: Busszal mentem a vasútállomásra.
Nálunk itt van egy fél órás pihenőjük a sofőröknek.
Felszállt egy ellenőr, elkezdtek trécselni egy órát, persze ajtót nem nyitott a sofőr, mert ne tudjanak meglógni a bliccelők.
5 perc múlva mondom előre megyek, mert lekésem a vonatomat, ha még egy óráig folytatják. Bemutattam a bérletemet, erre mondja várjam ki a soromat, majd hátramegy. Elkezd velem vitatkozni, hogy addig senki nem mehet le, ameddig mindenkit le nem ellenőrizz és fáradjak vissza, mert most beszélgetnek.
Még 10 percig piszmácskoltak ott egymással. Természetesen lekéstem a vonatot.
Kérdésem, hogy hol tehetek panaszt és ki fogja kifizetni nekem a vonatjegy árát? Igen, felszálltam a következő vonatra, de ezzel így több órányi hasznos munkaidőm veszett kárba, amit senki nem fog megfizetni.
Sajnos jogosan jártak el.
A buszjáratot üzemeltető cég ügyfélszolgálatán tudsz panaszt tenni.
Az ellenőr nem tartóztathat fel. A sifőr meg pláne nem! Ha lett volna közteres, akkor talán.
Jelentsd be őket a cégnél!
Ha akadékoskodnak mondd meg, hogy személyi szabadság megsértése miatt feljelentést fogsz tenni a rendőrségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!