Szerintetek lehet-e metron egy grillt szállítani?
BKV üzletszabályzat, 30. oldal:
" A szállított
csomagok összmérete nem haladhatja meg két kézipoggyász méretét, amelyek vagy 2 db 40x50x80
cm-es, vagy 2 db 20x20x200 cm-es, vagy 1 db 40x50x80 cm-es és 1 db 20x20x200 cm-es méretbe
beleférnek.
Szállítottam én már nagyobb dobozokat, éjjeliszekrényt, zsákokat, cserepes virágokat, mindent párszor amikor költöztem. Nem szóltak csak hát elég gáznak éreztem 😅
De hát ilyen az albérletesek élete 🤷♂️
Kézipoggyász szállítása
Az utas a tömegét és méretét tekintve – külső segítség igénybevétele nélkül – saját maga által hordozható, a fel- és leszállást, biztonságos kapaszkodást, a saját, valamint a többi utas mozgását, utazását és ülőhelyhasználatát nem akadályozó kézipoggyászt szállíthat díjtalanul. A szállított csomagok összmérete nem haladhatja meg két kézipoggyász méretét, amely vagy 2db 40 x 50 x 80 cm-es, vagy 2 db 20 x 20 x 200 cm-es vagy 1 db 40 x 50 x 80 cm-es és 1 db 20 x 20 x 200 cm-es méretbe belefér.
Amennyiben az előbbiekből csak egy befoglaló méretet használ fel az utas, akkor – mérethatártól függetlenül – az alább felsoroltak közül legfeljebb további 1 db-ot szállíthat díjtalanul: szánkó, síléc, babakocsi, kisméretű kerékpár, összecsukott kerékpár, valamint köteg becsomagolt facsemete legfeljebb 40 x 40 x 200 cm befoglaló méretig és monocikli legfeljebb 100 x 100 x 20 cm befoglaló méretig. A szállítható babakocsik száma – a többi utast is figyelembe véve – a jármű befogadóképességét nem haladhatja meg. A szállítható babakocsi a kereskedelemben kapható babakocsi tömeg- és mérethatárait nem lépheti át. A fentiektől eltérően nem szállítható az a kézipoggyász, amely az imént felsorolt feltételeknek ugyan megfelel, de tömege a 30 kg-ot meghaladja. Jégkorcsolya csak csomagolt állapotban, illetve a kézipoggyász méretét meg nem haladó táskában szállítható.
Hátizsákkal közlekedő utasoknak – a többi utasra való tekintettel – a járműveken a hátizsákot kézben kell szállítaniuk.
A járműveken nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét, biztonságát veszélyezteti (robbanó, tűzveszélyes, öngyúló, mérgező, maró, fertőzést okozó anyag, táblás üveg, jogszabályban meghatározott kivételtől eltekintve töltött lőfegyver), de idesorolandók mindazon anyagok, amelyek az utasok ruházatát, a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!