MÁV vonaton hogyan történik a jegyvétel ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Van Budapest bérletem, viszont az úticél Budapesten kívül Pest megyében található. Az oldalon nem találtam a lehetőéget, hogy rendelkezem bérlettel, és a teljes áras menetjegyet mutatta ki. Ilyenkor a "Csak pót- és helyjegyet szeretnék" opciót kell kiválasztani? Vagy a legegyszerűbb, ha a Budapest-Pest határhoz legközelebb eső állomástól kérem a jegyemet?2021. márc. 2. 11:48
1/7 anonim válasza:
A MÁV applikáció figyelembe veszi a bérletet, szerintem próbáld ki.
2/7 A kérdező kommentje:
Még nem próbálkoztam az appjukkal, köszönöm a választ!
2021. márc. 2. 11:55
3/7 anonim válasza:
A menetrendi keresőben kell kipipálni a Budapest Bérlettel opciót. Akkor eleve csak azokat a járatokat listázza amin érvényes (IC-ket például kihagyja), a jegyvásárlás gomb pedig BB csatlakozó jegyet ad.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2021. márc. 2. 12:20
5/7 anonim válasza:
Én az esztergomi vonalon járok, azt hiszem Üröm állomásig érvényes a BKK bérlet. Volt, hogy nem tudtam megvenni a jegyet úgy ahogy akartam, kínomban vettem szimplán az Üröm előtti állomástól jegyet odáig ameddig utaztam, de rám szólt a kalauz hogy ez nem jó így - viszont nem büntetett meg.
Az appban szoktam jegyet venni, ott meg lehet adni hogy az utasnak van BKK bérlete.
6/7 anonim válasza:
Így van, az nem jó, hogy az utolsó állomástól veszed a jegyet. Akkor a legnagyobb szívás, ha gyorsvonati pótjegy is van benne, mert annak végig kell szólnia, BB csatlakozó jegy mellé úgy is adja, de utolsó állomástól vett jegynél nem. Erre büntetnek.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek pozitív értékelést adtam!
2021. márc. 2. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!