Miért hagyja ki rendszeresen a BKK utazástervezője a legrövidebb útvonalat?
Szerintem rájöttem a hibára. Azt hiszi, hogy az 1-es villamos megállója a felüljárón van, így azon akarna odasétálni :D. Így inkább el akar sétálni a következő megállóig és ezért kési le a 18:05-ös HÉV-et.
És így a sok séta + sok várakozás a magaspadlós HÉV-re, az nem olyan jó deal, mint a kevesebb séta + zömében alacsony padlós 3-as vili + 66-os.
Ha jelzed a hibát, előbb-utóbb biztosan javítják, én megtettem.
Az utazás részletezése alapján két hiba van:
A kisebbik hiba, hogy 7 percet ír gyaloglásnak a villamostól a hévig, ami legfeljebb járókerettel igaz.
A nagyobbik hiba, hogy hasraütésszerűen dönti el mikor jön a villamos. 3-4 percenként jár menetrend szerint, néha mégis 5 perces különbséggel számolja két villamos követési idejét.
És van egy mégnagyobb probléma:
Teljes egészében kihagy egy alternatív lehetőséget. Még az utazástervező szerint is oda lehet érni a Boráros térre 17:55-re. Onnan pedig menetrend szerint 18:00-kor indul a 223M, ami Pesterzsébet felső H állomáshoz 18:09-kor ér. Onnan pedig csupán pár lépés a HÉV és csak 18:11-kor indul a HÉV.
Sőt fel is szállhat a Borároson az 1-2 percenként járó hévpótlóra és akkor is biztosan eléri.
Az utazástervező szart se ér, mégis kioktatják sokan azokat, akik megkérdezik az útvonalat, nem pedig megnézik utazástervezőben.
Én ezt rendszeresen elmondom itt és mindig megkapom a magamét. Mai termésem:
A mellékelt ábra szerint ha el akarsz jutni a belvárosba Csepelről, akkor eszedbe ne jusson a csepeli hévre felszállni, mert két perccel tovább tart az út.
Az egy dolog, hogy "megvan az oka", miért számol így, nade akkor miért kell ezt a programot tanácsolgatni azoknak a kérdezőknek, akik a legrövidebb úton szeretnének utazni?
(Szemfülesek találhatnak mégegy jókora ostobaságot a képen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!