Milyen hosszú a vonatút Budapest és Székelyudvarhely között?
A máv oldalán néztem, de csak km-t találtam, időtartamot nem.
Majd tavasszal szeretnék utazni, addigra talán enyhül a jelenlegi helyzet. Járnak amúgy most vonatok külföldre? Azt olvastam az egyik kérdésben, hogy az autóbusz nem megy át a Román határon.
Személygépkocsival most utazott egy barátom Székelyudvarhelyre. Kocsival átlehet menni most határon. Kocsival hajnalba/korán reggel indul az ember, kb délután 4-5 körül ér oda forgalomtól függően (ami változó lehet, egy ilyen hosszú úton), ismerem én is arra az autóutat jól.
Vonattal nagyon hosszú az út, mivel átszállások nélkül tudomásom szerint nem jutsz el közvetlen Székelyudvarhelyre. Egy tipp: Corona InterCityvel tudsz eljutni arra. Nem megy be Székelyudvarhelyre, (Budapestről Nagyvárad, Kolozsvár, Maroshévíz, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Brassó vonalon közlekedik, csak néhány állomást említettem meg.) Csíkszeredán vagy Gyergyószentmiklóson szerintem át tudsz szállni buszra Székelyudvarhely felé.
Itt nézheted a vasúti menetrendet, a településneveket több útvonalkereső románul beírva ismeri fel!
Vagy
+infó:
[link] elvira.dll/x/vt?v=4535&d=21.01.19&language=1&ed=6005A491
Az utazási időket a Google térkép útvonaltervén is látod.
Ha az a célod, hogy hamar érj oda vonat helyett a buszt válaszd (de busszal se rövidebb az út, mint kocsival.) Illetve a telekocsit is ajánlom.
Busszal vagy vonattal átszállások miatt úgy időzíts, hogy inkább késő este indulj, hogy amikor át kell szállnod azt világosba tudd tenni és esetleges késés miatt ne este menjen el előtted az utolsó helyi busz, amire átszállnál.
Az egyik linket nem tölti be, talán most:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!