A buszon a jegyed pl. Győrig vagy Győrbe kell kérni?
Figyelt kérdés
Ezt sosem tudtam. És mindig izgulok hogy melyiket mondjam.2021. jan. 13. 23:26
1/7 anonim 

válasza:

Szerintem a Győrbe az fura. A Győrig szerintem jobb. De amúgy tök mindegy, a buszsofőrt rohadtul nem érdekli, hogy mit mondasz, szerintem csak azt figyeli, hogy melyik helységnevet mondod. Én konkrétan egyszer felszálltam a buszra, kora reggel, holtfáradtan, Pécsen, és azt mondtam a buszsofőrnek, hogy egy jegyet szeretnék Pécsig... na ez gáz volt. :D De amúgy édesmindegy, ezen ne stresszelj.
2/7 anonim 

válasza:

Megállóig veszed a jegyet, tehát ha a megálló neve Győr, akkor Győrig veszed. Ha Győr Autóbusz Állomás, akkor Győr Autóbusz Állomásig.
3/7 anonim 

válasza:

Érdekes. Ha a vonalig kell menni, akkor a vonal előtt megallsz. Igaz?! Vagy a vonalra állsz, vagy a kör Be állsz bele. A buszon nem így van. Ha a vonalig kérsz jegyet, nem kell előtte leszállni.
4/7 anonim 

válasza:

Szerintem mindkettő helyes. A jegyed érvényessége Győrig szól, te magad pedig Győrbe utazol.
5/7 anonim 

válasza:

Érdekes kérdés, most belegondoltam: én mindig ,,Budapest Népligetig” szoktam kérni, tehát Győrig. Bár ha több megállóban is megáll a busz, akkor már rögtön nem azt mondod, hogy Győrig, hanem a megálló nevét toldalékolod. Viszont 99%, hogy oda is ,,-ig” kell.
7/7 anonim 

válasza:

igen, mert ha azt mondod, hogy az ajtóig, akkor előtte megállsz. nem mész be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!