Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha már van e-jegy meg minden...

Ha már van e-jegy meg minden elektromos, az ideiglenes diákigazolványt miért nem fogadja el a MÁV telefonról?

Figyelt kérdés
Emailben küldte le az iskola. Van rajta QR kód meg minden, telefonról is simán be lehet olvasni. Ugyanúgy néz ki mint az online vasúti menetjegyen... Ha ezt elfogadják, akkor az ideiglenes diákigazolványt miért kell nekik A/4-es formában kinyomtatva látniuk? Miért nem jó nekik a telefon? Az A/4-es fénymásolt papír mitől hivatalosabb?

2021. jan. 13. 08:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Légy határozott és elfogadják. A jegyvizsgálók nagy része szó nélkül elfogadja. Az a pár pedig a saját kollégáit is megbüntetné ha tehetné.

Ha véletlen nem fogadja mond, hogy állítson ki utasleadásit.

2021. jan. 13. 08:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom... A jegypénztáros rá se nézett a telefonomra (csak rám, nagy gülü szemekkel mint aki még sose látott ilyen nagy hülyét).

Nem adta ide a bérletet mert fenyegetőzött, hogy megbüntetnek.

Megkérdeztem, hogy mi az oka hogy nem fogadják el. A válasz meg az volt, hogy mer' nem papíron van.

Hiába ecseteltem, hogy ha kinyomtatom, az sem lesz eredetibb attól ami a telefonomon van. Meg mondtam hogy emailben küldte az iskola, nem fotó vagy ilyesmi.

Ő sem tudta amúgy semmivel sem megindokolni, hogy miért kell neki annyira a papír.

Amúgy meg én úgy tudtam, hogy hivatalos dokumentumot (amin van pecsét, aláírás) egyébként is büntetendő sokszorosítani.

2021. jan. 13. 16:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert ez a MÁV, egy állami cég, ahol megállt az idő, és olyan rugalmas, mint a vasbeton. A jv nem azért van, hogy felülbírálja a szabályokat, még ha totális hülyeségről is van szó, mint jelen esetben, és ha ellenőrzést kap, még ő kerülhet kellemetlen helyzetbe, ha rendes ilyen esetekben. Persze, hogy nem tudja megindokolni, mert nem ő találta ki, hanem valamelyik nagyokos, tippre ez ITM-nél vagy a Könyves Kálmán körúton. Innentől nyomtasd ki, hiába hülyeség. Sajnos a vasútnál uralkodó szervezeti kultúra és áltlaános hozzáállás miatt vannak bőven ilyen logikátlan, "mert csak" dolgok, még ha az átlagos utas kevesebbet is találkozik ezekkel. 1-esnek abban igaza van, hogy a normálisabb kallerek figyelmeztetni fognak maximum, mivel ők is érzik, hogy ez baromság, de kifogsz egy szabályokhoz ragaszkodót, akkor meg mehetsz 1300 Ft-ért utólagos bemutatásra a kinyomtatott igazolással, szval sztem nyomtasd ki, még ha baromság is ez a szabály.
2021. jan. 14. 22:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Kinyomtattam már azóta, meg le is nyugodtam :D Köszönöm mindkettőtök válaszát.
2021. jan. 15. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!