Titeket is szivattak már ezzel meg ellenőrök? Mit lehet csinálni? (volán)
Engem vonaton akartak ezzel megbüntetni, mert nem volt kiegészítő igazolásom arról, hogy vehetek így bérletet. Szóval a vonatbérlet vásárlásakor vigyél magaddal egy kérvényt, amiben indokold meg, hogy miért akarsz így bejárni, és akkor kapsz egy kiegészítő igazolást, ugyanis a vonatbérlet csak ezzel az igazolással érvényes, ha nem a lakhelyed és iskolád közé szól. Na nekem ezt elfelejtette mondani a hölgy, akinél szoktam vásárolni a bérletemet, így majdnem 10 ezer Ft-om bánta a feledékenységét.
Eddig hála az égnek buszon még nem futottam össze ellenőrrel, de nekem van a buszbérlethez is egy igazolásom, amin fel van tüntetve, hogy vehetek bérletet arra a távolságra, amin utazok. Ezt akkor kaptam, amikor először vettem buszbérletet. Megkérdezte a pénztáros ismerősöm, hogy van-e ilyen igazolásom, mondtam, hogy nincs, és a diákigazolványom alapján megírta. Egyébként vicc az egész. A kalauz a vonaton nekem azzal érvelt, hogy nem kötelessége tudni, hogy x y falu és város hol fekszik.
második válaszolónak:
igen engem is megakartak ezért büntetni,de azóta van már olyan igazolásom,cska a volánra elvileg nincs ilyen,mert kérdeztem,és nem tudtak róla...mondjuk vonaton volt,hogy ellenőr sem hallot még iylen igazolásról,mikor másik meg ezért akart büntetni..nincsneek már ők se tisztába a dologgal... még vonaton egyszer azért paráztak,mert ideiglenes diákim volt,és azt bevonták,megkaptam az újat,de a bérleten még az ideiglenes szma volt,és kaptam egy papírt a questúrától,hogy volt ideiglenesem ezzel a számmal,de már ez a rendes diákim...és azzal is ott baszogattak vagy 25 percig...egyedülnem is tudta megoldani a kaller,hívta a másikat is,meg felhvtak vkit..pedig ottvolt a pecsét,meg mindne tök hivatalos volt,nemtudom miért kötözködnek néha..végül nem büntettek ottse,de idegesítenek az iylen esetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!