Lehet étkezni a vonatokon 2020 decemberében?
Önmagában semmi nem tiltja az étel- és italfogyasztást a vonatokon. Persze ezt a maszkhasználat mellett igen nehéz kivitelezni, tehát ha nem akarod összemaszatolni a maszkot, akkor az étel-ital szájbahelyezésének időtartamára le kell azt húzni...
Úgy gondolom, hogy rövidebb utakat evés és ivás nélkül is ki lehet bírni, evés nélkül a valamivel hosszabbakat is, de ha esetleg Sopronból Pécsre kell menned, akkor a jegykezelő is szemethuny egy-egy étkezés felett - már ha nem szotyizni akarsz három órán keresztül.
De ha mégsem, akkor még mindig ott van a zugcigizésnél már bevált WC.
Jogilag nyilván nehéz kivitelezni a folyamatos maszkviselést , miközben eszel, a gyakorlatban senki sem szól, ha pár percre letolod a maszkot egy szendvics, pár korty ital elfogyasztása vagy épp orrfújás céljából.
(Azt meg ne kezdjük már el, hogy szabad meg illik-e vonaton enni. Mindaddig, amíg ez a szagok és z esetleges kosz miatt nem zavarhat senkit, teljesen normális dolog az utazást , mint kvázi holtidőt felhasználni étkezésre. Csak most nem ilyen idők járnak.)
"De ha mégsem, akkor még mindig ott van a zugcigizésnél már bevált WC."
4-es, fura gusztusod van, hogy eleve el tudod képzelni a MÁV WC-jében való evést... :-( Más WC-kben sem ennék, de a MÁV-éban különösen nem - azok állapotát tekintve.
6-os, azért a folyamatos csipszropogtatásba bele lehet kötni, mert pont szembemész a közös céllal : a közös légtérbe kerülő kórokozók számának csökkentésével.
Én sörözni szoktam utazás közben, két-három korty után visszaveszem a maszkot. (A kezem tiszta ilyenkor, mert felszállás után fertőtlenítem.)
Azt eddig is tudtam, hogy a Gyakori közönsége nem valami magas színvonalú, de hogy ennyire igénytelenek legyetek és szerintetek rendjén való a WC-ben evés, ahol közben folyik a padlón a pisa (MÁV), a melléktermék felragadva a WC falára... hát ezt inkább nem kommentálom... Ezt azért nem gondoltam volna, hogy még a 7-es válaszom is lehúzásra kerül :D (51 % jelenleg)
Ja, és nyugodtan húzzátok le ezt is, nem a % érdekel, hanem az igénytelenségen vagyok megdöbbenve.
Gondoltam annyi humorérzék szorult sokakba, hogy ne vegye komolyan a WC-s dolgot, hiszen cigizni sem lehet a vonaton, mégis egyesek megoldják ott, mert a fülkében azért mégsem...
Ez teljesen életszerűtlen, ahogy szerintem az is, hogy egy szendvics elmajszolása láttán leszállítson a kalauz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!