A diákigazolvány érvényességi ideje a koronavírus miatt október 31 helyett december 15. Most decemberbe vehetek-e még teljeshavi diákbérletet?
#1 ez való igaz, viszont ezen a linken ez van:
A rendelet ugyanakkor nem vonatkozik a 2020. július 3. és november 4. között lejárt okmányokra
Október 31 pedig ebben az időszakban van, így ezekre a diákigazolványkra nem vonatkozik a hosszabbítás (konkrétan a 2019/2020/2 félév és a 2019 tanéves matricák).
Ettől függetlenül a volán és a bkk ezeket is elfogadja dec 15-ig.
Azt tudom, hogy a bkk-nal úgy van, hogy ha a diákigazolványod érvényességének utolsó napján veszed meg a bérletet, akkor azt még egy hónapig tudod használni. Ez teljesen biztos, ha dec 15-én veszel egy havi tanuló bérletet, akkor jan 14-ig használni lehet a lejárt igazolvánnyal. Volán nem tudom hogy van, de utána lehet nézni.
Szia!
A veszélyhelyzet végétől számított 60 napig érvényes még a diák matrica a közlekedés során, azaz várhatóan április 9-ig. Tehát még jó ideig vehetsz diákbérletet. Szerintem itt elég érthetően le van írva, és kifejezetten a diákigazolványokra koncentrálva:
igaza van a 6 -osnak, várhatóan ápr. 9-ig érvényes!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!