Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A vasútállomás közterületnek...

A vasútállomás közterületnek minősül?

Figyelt kérdés
2020. nov. 10. 20:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
a vasútállomások a MÁV területe, tehát magánterület.
2020. nov. 11. 18:35
 22/24 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem, miért kötelező ott is a maszk, a nyílt peronon.
2020. nov. 11. 19:30
 23/24 anonim ***** válasza:
50%

Egyrészt magánterület.

Másrészt ha közterület, akkor a helyi önkormányzat dönti el, hogy kötelezővé teszi-e ott a maszkviselést.

Én inkább felveszem, nem tart semmiből hogy 2 perccel tovább van rajtam.

2020. nov. 12. 14:58
 24/24 anonim ***** válasza:
27%

(Azt pont az önkormányzatok tudják a legjobban, hogy a MÁV az egy akkora mozdulhatatlan mindenekfeletti hatalmasság, hogyha az önkormányzat a saját pénzén ajándékba akarna csak egy legurult töltéskövet visszatenni, nemhogy egy állomási padot lefesteni a lakosok számára, még azt se tehetné meg negyven évnyi huzavona után se. Három utcát elzáró leomlott töltésoldalról ne is beszéljünk. Hogy az önkormányzat nem rendelkezik a MÁV területek fölött még csak véleményezéssel sem, az olyan biztos, minthogy nektek nincs kulcsotok a Fehér Házba. Az állomás a településtől külön országnak számít, kb. úgy, mint valami nagykövetség.)

Lehet persze, de személy szerint nem szeretem, amikor magánterületnek nevezzük az állam (vagyis enyém, tiéd, övé) kezelésében lévő területeket.

Most szigorodtak a dolgok, szerintem maguk se tudják már mi van, jobban jársz, ha felveszed azt a q maszkot, és nem filozofálgatsz. De az előző hetekben úgy volt a MÁV-nál, hogy csak a zárt épületbeli (váróterem, jegypénztár...) helyeken kellett a maszk, nem az egész állomási területen. Peronon nem kellett. Ezt ők így értelmezték. Senkin se volt, azokat is beleértve, akik ott a rendet felügyelik. Kivétel volt ez alól az Úttörővasút, ahol a tulbuzgó ifjak másképp értelmezték a szabályokat, ha már embert láttak az erdőben, alig várták, hogy bemondhassák, hogy a néni, bácsi tessen felvenni a maszkját. A nagyvasútnál már nem volt ekkora a lelkesedés, értsd, szartak az egészre, konkrétan ott dohányoznak a vonatajtókban a jegyvizsgálók és egyéb sárgaruhások maguk is - maszk nélkül -, nemhogy a te maszkoddal foglalkozzanak...

2020. nov. 15. 00:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!