Veletek történt mar olyan, hogy veszekedtetek, vagy beszóltak valamiért tömegközlekedési eszközön?
10:
Túl sok állampárti propagandát olvasott az elvtárs...
Hogy őszinte legyek, nem olyan embernek tűnt, mint aki bármit is szokott olvasni... :D
Én nem szoktam olvasni, mégis te nem tudsz egy egyszerű logikai kapcsolatot értelmezni. Érdekes dolgok ezek :D :D :D
Egyébként arról beszéltem, hogy miért nem ment oda senki a védelmedre kelni, mikor fenyegetett és kiabált veled az a csávó. Az összefüggés pedig ott van, hogy a neoliberális világnézet egyik fő eleme a libertáriánus gondolkodás, azaz az egyén központi szerepbe helyezése (nyilván a közösségek kárára). A közösségi felelősségvállalás alig létezik már, a férfiaknak irányába egyre kisebb a társadalmi nyomás, hogy férfias módon viselkedjenek és megfeleljenek az évezredes társadalmi konvencióknak, szokásjognak (jelen esetben pl. megvédeni a gyengébbet) Az ún. maszkulin princípium (amit nagyrészt lovagias eszméknek nevez a köznyelv) elhal. Ez részben természetes társadalmi változás, de részben mégsem az, hanem a neoliberális elit agymosása. Az információs társadalomban könnyen végrehajtható dolog, hisz mindenkinek a zsebében (különösen a fiatalokéban) ott lapul az okostelefon.
Néhány évtizednyi kényszerített társadalmi változás oda vezetett, hogy most már kb. az utcán is átlépünk a haldokló emberen (erős példa, de szemléletes).
Ennek semmilyen köze nincs sem a Fideszhez, sem pártpolitikához, színtiszta ideológiai és metafizikai kérdés, illetve komment volt a részemről. Akinek egyből a Fidesz jut eszébe erről, abban érzésem szerint súlyos mennyiségű politikai eredetű frusztráció van felgyűlve, másrészt nagyjából olyan kétbites a világképe, mint krumplis szavazóké.
Ohh, köszi a magyarázatot & bocsi, félreértettelek, félig mással voltam elfoglalva miközben ide írtam. :D
#2:
Te meg csak egy tipikus kötözködő bölcsész-sznob vagy, vagy pedig erősen egy olyasmi, kis tudalékos überokos f*szjankó, aki szándékosan imád kötözködni és felkúrni mások agyát a pszeudo-értelmiségi okoskodásaival. Látszik, marhára büszke vagy magadra, hogy kiborítottál egy buszsofőrt, na én meg a magadfajtákra b*sznék rá egy jó nagyot nyakra, bár szerintem a haverjaid is, csak összesen nicsenek meg 60 kilók.
Mondjuk én is ezen gondolkodtam hogy ennek mi értelme volt 2-es? Közveszélyes idiótaság amit csináltál...
Nem mellesleg mit csinálsz ha elővesz egy utas rendező rudat, vagy kirántja a váltórudat a helyéről és szétveri a hátadon,vagy csak betöri a homlokod vele?Esetleg pofánfúj valamivel pl féktisztítóval(instant vakság)? Megteheti, annyit kell mondania hogy látta hogy ütni készülsz, onnantól túlzott önvédelem...
Félve kérdezem meg, hogy miért idiótaság meg sznobság, ha az ember télen is szeretne felszállni a buszra? Érdeklődve olvastam a 2-es sztoriját látva a ti válaszotokat, gondoltam biztos valami dühítő lesz, de egyszerűen ok nélkül megtagadta volna a sofőr az utazást a buszra váróktól, akik közül valaki ezt nem hagyta szó nélkül.
Vagy azóta töröltek választ, és én már mást látok #2 válaszként?
18-as a sofőr megtagadhatja azt hogy felengedjen a buszra jegy ide vagy oda.
De egyébként: Feltudott szállni? Feltudott... Akkor ezek szerint a sofőr adott elég idő rá? Ezek szerint adott. Kekeckedett az idióta marha a sofőrrel? Kekeckedett. Beszélt a sofőrhöz? Beszélt hozzá.(mondjuk ez alapból amennyire én tudom szabálytalan,mivel balesetveszélyes elvonni a figyelmét a sofőrnek, és le is küldheti érte a buszról) Veszélyeztette a sofőr, és a többi utas biztonságát a szándékos figyelem elvonással? Igen.
Az ilyen "udvariasan" kekeckedőket simán meg kell fogni és lebaszni a buszról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!