A buszmegállók miért össze-vissza vannak elnevezve?
Szerintetek nem logikátlan, hogy egymással szemben van 2 buszmegálló, de a nevüknek semmi köze egymáshoz (pl. 151-es vonalán egyik oldalon Jókai Mór utca, másik oldalon már Lázár utca)? Persze, értem én, hogy minél pontosabban szeretnék meghatározni a megállókat, de ezzel szerintem csak összezavarják az utazókat (persze tudom, hogy aki ott lakik, az úgyis tudja, hogy nem "ugyanabba" a megállóba fog érkezni, ahonnan elindult... de egy kereszteződésben, ahol van 4 buszmegálló, miért kell mindegyiknek más nevet adni?).
Illetve még azt sem értem, hogy ha egy hosszú utcát sok vonal keresztez (pl. a Nagysándor Erzsébeten), akkor a keresztező buszvonalak miért mindenhol "Nagysándor József utca" néven állnak meg, mikor több kilóméter is van közöttük?
A közeli utcához van elnevezve. miért baj ez?
ha lenne 2-3-4-5 megálló ugyanolyan névvel akkor meg az lenne a baj.
én nem vagyok fővárosi és nagyon ritkán járok Budapesten, de simán közlekedek metróval, trolival, villamossal, busszal. Van hogy elcseszem, de 1 megállóval arrébb javítok :D
Még tetszik is ha kicsit kell gondolkodni hogy merre kéne menni.
akinek meg nem megy a tájékozódás annak tökmindegy mit írsz ki az el fog tévedni akkor is....
Pl. ha már elindultam így a 151-es vonalán, a Mártírok útja és a Nagysándor József utca kereszteződésnél 4 név is van (Mártírok útja, Zalán utca, Nagysándor József utca, Nagyszőlős utca). Miért nem lehet mindegyik Mártírok útja, vagy Nagysándor J. utca?
Pont arra kéne (szerintem) megoldást találni, hogy logikusan legyenek elnevezve a megállók, és az azonos nevű megállókat is kerülni kéne. Példaképp: a Nagykőrösi út/Határ út elnevezés nem lenne rossz, de úgy, hogy még van két másik megálló Nagykőrösi út elnevézéssel, semmi értelme. És ez csak egy példa a sok közül, szóval már most is van egy csomó azonos nevű megálló, amiknek semmi közük egymáshoz.
#6#
Nagyon hosszú utcákban általában vannak keresztutcák és praktikus a megállót a legközelebbi keresztutcáról elnevezni. De szükség esetén házszámot is lehet jelölni: Pl a 129-esen van Széher út 16 nevű megálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!