Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszon milyen wc van, hogy...

Buszon milyen wc van, hogy ürítik? Sosem voltam, és vagy 15 éve buszon se ültem... telekre tervezek buszt venni nyaralónak, és ezért érdekelne.

Figyelt kérdés

Használt buszt vennék - egyrészt nem mindegy mit kell kitakarítani... másrészt kérdéses, mennyire "normális" wc van a buszokon?

Gondolom tartályba megy a cucc - hogy ürítik? Tartállyal (azaz zárt rendszer), vagy van rajta leeresztő csap, amit rá lehet kötni a csatornahálózatra (akár fixen, mert nem fog mozogni a busz).

2020. aug. 16. 12:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb buszon nincs WC, 1-2 kivétel van maximum de azokon is inkább csak a helye van meg.

Mellesleg csak kíváncsiságból mennyi egy használt busz? illetve volna-e még?

2020. aug. 16. 12:28
 2/10 anonim válasza:
100%
Tartályos igen, de csak a drágább, nemzetközis buszokon van. Belföldin vagy 2X láttam, mind a 2X zárva volt.
2020. aug. 16. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Nem szokott lenni buszon, de kb 2-3 óránként megállnak benzinkúton, ahol le lehet szállni elvégezni. Magyarországon belföldi járatokon nem szokványos, mert az ország széléről is el leher jutni átlag 3 óra alatt Budapestre, nemzetközi járatok viszont még Magyarország területén is jellemzően megállnak.
2020. aug. 16. 13:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz, mint lakókocsin: tartályos. De nem mindegyikbe van szerelve, főleg csak a távolsági-/turistabuszoknak gyártott darabokon. A specifikációiban persze benne lesz.

Egyébként milyen céllal veszel buszt, ha szabad kérdezni? :D

2020. aug. 16. 13:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

zárt rendszerű wc van. van egy fekál tartály és egy tisztavizes tartály. vagy szippantós autóval ürítik a tartály, vagy le lehet engedni aknába.

fixen telepített nyaralónak szánt buszba nem ajánlom, mert sok energia kell ezeknek és nagyon-nagyon kicsi a hely bennük! 3.-4. osztályos átlagos testalkatú gyerekekre vannak ezek méretezve :D

ha fixen telepíted a buszt csinálj bele valami normális méretű wc szekciót. OSB lappal, vagy gipszkartonnal leválasztva. én zuhanyzót is tennék bele.

2020. aug. 16. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=zKVMYAnX7i4

27:50-től bemutatja a srác hogyan üríti/tölti a wc-t!

2020. aug. 16. 16:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi, legtöbb buszon a sofőr bezárja a klotyót és senkit nem enged oda.
2020. aug. 16. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

azért nem engedik be a wc-be az utasokat, mert utána a sofőrnek dolga van vele... - lásd fentebb linkelt videó. ezt akarják megúszni a sofőrök.

és amúgy tényleg egyszerűbb egy autópálya pihenőben emberre méretezett wc-ben elvégezni a dolgoat mint egy kalitkában :D

2020. aug. 16. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, maximálisan egyetértek ezzel.
2020. aug. 16. 21:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor én végülis örülök, hogy nincs a buszokon wc :D

Szerencsére akkor nem kell a beépítettel bajlódni - a belső rész (székek stb.) úgyis ki lesznek szedve, és lesz hely egy normális mosdónak...

2020. aug. 18. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!