Buszon milyen wc van, hogy ürítik? Sosem voltam, és vagy 15 éve buszon se ültem... telekre tervezek buszt venni nyaralónak, és ezért érdekelne.
Használt buszt vennék - egyrészt nem mindegy mit kell kitakarítani... másrészt kérdéses, mennyire "normális" wc van a buszokon?
Gondolom tartályba megy a cucc - hogy ürítik? Tartállyal (azaz zárt rendszer), vagy van rajta leeresztő csap, amit rá lehet kötni a csatornahálózatra (akár fixen, mert nem fog mozogni a busz).

A legtöbb buszon nincs WC, 1-2 kivétel van maximum de azokon is inkább csak a helye van meg.
Mellesleg csak kíváncsiságból mennyi egy használt busz? illetve volna-e még?

Ugyanaz, mint lakókocsin: tartályos. De nem mindegyikbe van szerelve, főleg csak a távolsági-/turistabuszoknak gyártott darabokon. A specifikációiban persze benne lesz.
Egyébként milyen céllal veszel buszt, ha szabad kérdezni? :D

zárt rendszerű wc van. van egy fekál tartály és egy tisztavizes tartály. vagy szippantós autóval ürítik a tartály, vagy le lehet engedni aknába.
fixen telepített nyaralónak szánt buszba nem ajánlom, mert sok energia kell ezeknek és nagyon-nagyon kicsi a hely bennük! 3.-4. osztályos átlagos testalkatú gyerekekre vannak ezek méretezve :D
ha fixen telepíted a buszt csinálj bele valami normális méretű wc szekciót. OSB lappal, vagy gipszkartonnal leválasztva. én zuhanyzót is tennék bele.

https://www.youtube.com/watch?v=zKVMYAnX7i4
27:50-től bemutatja a srác hogyan üríti/tölti a wc-t!

azért nem engedik be a wc-be az utasokat, mert utána a sofőrnek dolga van vele... - lásd fentebb linkelt videó. ezt akarják megúszni a sofőrök.
és amúgy tényleg egyszerűbb egy autópálya pihenőben emberre méretezett wc-ben elvégezni a dolgoat mint egy kalitkában :D

Köszönöm a válaszokat!
Akkor én végülis örülök, hogy nincs a buszokon wc :D
Szerencsére akkor nem kell a beépítettel bajlódni - a belső rész (székek stb.) úgyis ki lesznek szedve, és lesz hely egy normális mosdónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!