Tömegközlekedés vírus szempontjából nagy kockázat?
Ez most nem volt annyira megnyugtató. :D
Én már elgondolkoztam azon is, hogy veszek inkább egy Swiftet, amivel bejárok. Taxi gondolom drágább, mint fenntartani egy autót, meg amúgy is necces a tömegközlekedés a környéken, szóval régóta gondolkozok már ezen is.
Havi 2 utazás kiváltása miatt jó kis pènzégetés autót venni. Ha amúgy is kellene kocsi,az más.
Most jómagam is autózok, kölcsön kapott autóval, de ha úgy hozza az élet, teljes nyugalommal használom a tömegközlekedést is. Rettegni nem kell, inkább rugalmasan és pragmatikusan hozzáállni az egészhez: te hordd a maszkot, tartsd a távolságot, szellőztess.
Az a baj én ilyen téren hipochonder vagyok, meg a szüleimet is féltem, ezért is gondolkodtam ezen.
Amúgy ha ffp3 maszkot hordok meg esetleg valami napszemüveget stb védőszemüvegnek, és az utazás során használt ruhámat hazaérve egy zsákba rakva félreteszem 2 napra, majd utána megy a mosógépbe, és rendszeresen kezet mosok stb. akkor gyakorlatilag a 0-hoz közeli értékre csökkenteném a fertőzés esélyét?
Ha van FFP3 maszkod akkor nincs probléma, vedd fel és kész.
Attól függ szerintem hogy mennyire zsúfolt járattal járnál, nálunk pl alig van pár emberen maszk sajnos, de legalább kevesen vagyunk a vonaton, jó messze tudok menni másoktól így annyira nem érzem gáznak.
Nem tudom, én nagyon távol állok az egészségestől, de egyre kevésbé tud meghatni ez a "járvány", ami március óta itt van, de nem okoz komoly gondokat. Pedig tavasszal se voltak erős intézkedések (eleinte nem kellett maszk a tömegközlekedésen, boltokban, fodrászok, stb nyitva lehettek, gyenge kijárási korlátozás, amit csak az tartott be, aki akarta), május közepe óta meg nincsenek is korlátozások jóformán.
Tönkreteszik a gazdasági életterünket, jobb esetben az álmainkat, rosszabb esetben szegénységbe taszítanak.
Sokak szerint háborúkig is fajulhat a dolog.
Elég már a vírushisztiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!