Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV. Valaki segítene?

MÁV. Valaki segítene?

Figyelt kérdés
Tatabányai vagyok, de szeptembertől Bp-re fogok iskolába járni. Mi kell ahhoz, hogy meg tudjam venni az első diák bérletem? Később fogom megkapni a felsőoktatási diákigazolványom, így nem tudom bizonyítani, hogy én tényleg oda járok nappali képzésre. Tanulmányi osztályon kell kérnem esetleg egy ideiglenes diákigazolványt? Vagy hogy megy ez? Azt olvastam a MÁV oldalán, hogy Felsőoktatási intézményben érvényes Diákigazolvány alapján 90%-os kedvezmény jár, ami lakóhely és a tanintézet közötti útra váltható. Akkor nekem majd ezt kell megvennem? De ehhez is kell valami, hogy bizonyítsam, hogy diák vagyok.
2010. aug. 4. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:

a tanulmányi osztályon iskolalátogatási igazolást kell kérned, azzal tudod majd igazolni a hallgatói jogviszonyt

a középiskolás diákoddal meg tudsz BKV bérletet venni, valószínűleg az is kelleni fog

2010. aug. 4. 14:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ!
2010. aug. 4. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Az iskolalátogatási igazolással NEM tud bérletet venni, nem helyettesítheti a diákigazolványt. A középiskolás diákkal pedig szintúgy nem tud bérletet venni, csak akkor, ha Budapesten járt középiskolába.

Ugyanis a kiemelt kedvezményű bérlet az csak az iskola és a lakóhely között váltható.

Tehát a TO-n ideiglenes diákigazolványt kell kérni. Ehhez kell egy fotót bevinned. Ezzel az ideiglenes diákigazolvánnyal már fogsz tudni venni tanulóbérletet (ez a kiemelt kedvezményű, 90%-os bérlet). A kedvezmény csak a bérletre vonatkozik, menetjegy vásárlásakor csak 50% kedvezmény jár!

2010. aug. 4. 14:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem tudja valaki esetleg azt megmondani, hogy mennyi idő alatt állítja elő az ideiglenes diákigazolványom a TO? Ott helyben vagy majd vissza kell mennem érte?
2010. aug. 4. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:

BME-n így

de gondolom, máshol is

Ideiglenes diákigazolvány

Amennyiben diákigazolványod elkészítésének hosszú ideje alatt is szeretnéd a diákigazolvány nyújtotta kedvezményeket igénybe venni, akkor 360 Ft-ért két hónapig érvényes ideiglenes diákigazolványt igényelhetsz, melyet kérésedre a Központi Tanulmányi Hivatalban rövid átfutási idő alatt elkészítenek. Ideiglenes diákigazolvány kiállításához szükséges teendők:

* ideiglenes diákigazolvány igénylése (igazolványkép is szükséges hozzá),

* a Központi Tanulmányi Hivatal az ideiglenes diákigazolvány kiállításának díját térítési kötelezettségként kirója számodra a Neptun Rendszerben,

* az ideiglenes diákigazolvány díjának befizetése a Neptun Rendszeren keresztül,

* ideiglenes diákigazolvány azonnali elkészítése a Központi Tanulmányi Hivatalban.

MÁV honapján

Abban az esetben, amikor a diák ideiglenes diákigazolványt kap, vagy tanintézetváltás miatt küszöbön áll a diákigazolvány cseréje, esetlegesen az igazolvány érvényessége a bérlet érvénytartamán belül lejár, a későbbi félreértések elkerülésére - vagyis, hogy a később kiállított igazolványtól eltérő, vagy kettő igazolványszám kerüljön a bérletre - a diáknak a mindig állandó OM azonosítószámot kell rávezetnie a diákbérletére. Ebben az átmeneti időszakban nem csak a diákigazolványt, hanem az OM azonosító kártyát is fel kell mutatni a jegyvizsgálat során. Mindaddig az OM azonosítót kell a bérletre ráírni, míg a diák az állandó diákigazolványát meg nem kapja.

2010. aug. 4. 15:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2010. aug. 4. 15:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!