Kinek milyen ötlete lenne megreformálni a máv ic hely-és pótjegy rendszerét, az ilyen konkrét esetek kiszűrésére?
Konkrét eset, ma történt velem, nem először és sajnos nem utoljára. Budapestről Debrecenbe utaztam haza 1 hetes szabadságomat tölteni. Kőbánya-Kispesten szálltam fel, és már messziről láttam, hogy az én helyemen (4-es ülés asztalnál) egy jó hangos ork family próbál cseppet sem kulturált módon eljutni célpontjához. Anyuka, apuka, 2 nagypulya, szülők ölében még 2 kispulya. Én a magam határozottságával próbáltam jelezni, hogy a helyemen ülnek, természetesen az a válasz jött, leültek az ő helyükre, mondták 18-as meg 21-és. Az elmozdulás cseppnyi igényét sem látva, gondoltam kár a szócséplésért, elindultam az ő eredeti helyére, ahol egyébként ültek (😅) de szembe vele viszont volt szabad hely (láncreakció ha elindul...) Körülbelül Üllőnél jött a kaller, és egészen Ceglédig veszekedtek, mert megbüntette őket, mert valami családi jegyet vettek úgy, hogy semmilyen hivatalos irat nem volt náluk, de természetesen rajtuk kívül senki nem volt hibás, csakis a Nyugati pu. pénztárosát szidták, illetve az egész mávot.
Ez volt a történet. Egyébként az utazásuk során végig hangosak voltak, mintha otthon lennének az újtelepen. Kérdésem: ötlet? Milyen reform kéne, hogy egy intercityn az előre megvásárolt helyemre joggal elvárva leülhessek, és kényelmesen utazhassak haza, anélkül, hogy aggódnom kéne, már megint épp kitől kéne átkérnem a saját helyem?! :(
Köszi a válaszokat előre is, szép napot!
Nekem is megfordult a fejemben, hogy helyjegy lecsipogásával lehetne leülni, de ez tényleg túl költséges ahhoz képest, amennyit a máv az utasaiért megenged magának.
Én már első osztályon is találkoztam ilyenekkel :D magam sem akartam elhinni, de volt ilyen. Ott úgy emlékszem rendben is voltak a jegyek, de a kultúra szintje ott sem érte el a tengerszint feletti magasságot.
ismerős. nem tudom megmondani mikor tudtam oda ülni ahova szólt a jegyem. Nem kell nacccsssaládnak lenni elég egy mami is aki márpedig oda ül ahova akar és még 2 kerkesbőröndöt is hoz és azokkal is elfoglal még 2 helyet.
szólni nem lehet
kaller tehetetlen.
én ezért általában feladom a légkondit és beülök a biciklis kocsiba.
Addig volt jó míg a vasútnál voltam és be tudtam ülni a mozdonyvezetőhöz - ott mindig volt hely :D
a te esetedre a Dél-afrikai Köztársaságban 1994-ig alkalmazott módszer lenne a megoldás - nem írom le, mert tuti kirúgnak innen - és nem is értek vele egyet!!!! :)
Amíg az emberek nem tartják be még minimálisan sem a szabályokat és nem is akarják betartani, mert manapság az a sikk ha valaki szabályellenesen él addig nem lesz változás.
el kell költözni olyan országba ahol ilyen alakok nincsenek.
de várj... hol van olyan ország?
csak max valami magánszigeten...
Kellő határozottság a megoldás, én simán elzavarom az ilyet, aki a helyemen ül.
(Persze az együtt vagyunk nem úgy szól a jegy, légyszi ülj a helyemre megint más, az nem szokott zavarni.)
Én már jártam úgy, hogy valakinek akkor is sikerült a helyemre ülnie, amikor 5-en voltunk az egész kocsiban. Nem hittem el. :DDD
Általában, ha nincsenek sokan és ülnek a helyemen, akkor keresek másikat, de ha sokan vannak, akkor simán felállítom.
Hatos, én is pont ugyanígy jártam egyszer, a gyakorlatilag tök üres kocsiban húzta be valaki az én helyemet. Persze egy pillanatig sem zavart a dolog, csak röhögtem magamban és leültem máshol.
Egyébként ha nagyon tele van a vonat, kulturáltan a naccsaláddal is meg lehet beszélni a dolgot, nem volt ebből még gondom, bár a társaságukat a hangerő miatt nem élveztem. De ha van szabad hely, én eleve nem ragaszkodom mások közelségéhez, vírustól függetlenül.
9, nekem pl fontos, hogy ablaknál vagy folyosónál, asztalnál vagy sem ülök, a menetirány is az lenne, ha lehetne választani, mert rosszul vagyok háttal. Szóval én igenis ragaszkodom a 48as székhez, ha oda foglaltam.
Egyébként az általad leírt rendszer létezik, sok vonalon van ilyen kocsi (is). A záhonyi vonalon is, amit a kérdező említett. Olyankor csak kocsiszám szerepel a helyjegyen, szék nem.
Én nem szeretem, hiába csak annyi jegyet adnak el elvileg, amennyi hely van, többször futottam már bele, hogy nem volt hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!