Még tudom használni a vonaton az előző féléves
matricát a diákigazolványon?
Figyelt kérdés
Tehát 2019/20 1.félév van a matricán. Én úgy tudtam, hogy a járványhelyzet miatt lehet használni, hiszen nem volt nyitva HÖK iroda, ahol újat kérhettem volna. Erre ma nem adtak diák jegyet, mert szerintük érvénytelen így a diákigazolvány. Szerintetek?
Eddig is lehetett használni. Jegyet nem tudom miért nem kaptál, tőlem a pénztárban sosem kérték. Kalauz se mindig.
Egyébként a veszélyhelyzet megszüntetése utáni 180 napig érvényes, tehát mire ez letelik már ősszel tudsz átvenni matricát.
2020. júl. 1. 09:54
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy októberig érvényes a járványhelyzet miatt. Nekem már új matricám van, mert kb az egyetem bezárása előtt 2 nappal vettem fel, de sok szaktársamnak a régi van, és elfogadják nekik a mávnál, a volánnál és a helyi járatos közlekedésnél is.
vagy pedig ahogy szokott lenni valakinél csücsül az email aki szabadságon van és majd ha visszatér akkor küldi ki a rendelkezést... :D
2020. júl. 1. 09:59
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor egy e-mailt megér, hogy legalább más ne járjon így. A felszállásom helyén nincs jegykiadás, így már a vonaton szoktam venni a kalauztól. Ahogy mondtam, hogy diákjegyet kérek, elkérte az igazolványt. Látta, hogy első féléves matrica van rajta és mondta, hogy ez érvénytelen, így nem jár az 50% kedvezmény. Hiába mondtam neki, hogy még az egyetem e-mailt is küldött, hogy így is érvényes, nem hitte el.
2020. júl. 1. 10:21
5/7 anonim válasza:
Legközelebb tesókkal menj és akkor el fogja hinni :D... Engem is meg akart büntetni egy hitvány jegyvizsgáló mert hogy már érvénytelen a diák. Kapott egy ku**a a***dot és leszálltam és emailt írtam. Gondolom azóta se olvasták el.
2020. júl. 1. 15:06
6/7 anonim válasza:
nem védemi akarom a mávot, de tényleg az van, hogy nagyon nehezen halad az nformáció a rendszerben...
a ministériumból átmegy az infó a mávhoz, ott meg megindul az úgynevezett szolgálati úton lefelé ahol a kallerok au utolsók a sorban.
Elég ha egy ember ül rajta pár napot, meg egy másik is pár napot, mert épp be vannak sértődve valamin és máris ott tartunk, hogy pont azok akiknek dolga lenne az infóval azokhoz nem jut el.
én míg a mávnál voltam feliratkoztam a publikus hírlevélre, mert sok infót onnan előbb megtudtam mint a belső mailekből :DDDDDDD
2020. júl. 1. 15:15
7/7 eddiboy válasza:
Vedd meg mobilon a jegyet, olcsóbb is, és nem tud olyat tenni a kalauz, hogy nem adja ki a félárú jegyet. Maximum ír egy utasleadásit, hogy érvénytelen diákigazolvánnyal vetted igénybe a kedvezményt, azt meg bemutatod egy pénztárban a diákigazolványoddal, és törlik a pótdíjat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!