Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Oszkároznék, de hogyan?

Oszkároznék, de hogyan?

Figyelt kérdés

Hali.

Gondolkodom valami hétvégi másod állásban, amivel egy kis zsebpénzt össze tudok szedni.

Van egy dizeles 2-es octaviám, ami egész jól fogyaszt, csak mostanában kicsit kihasználatlan. Innen jött az ötlet, hogy valami teletaxiznek szabadidőmben.

Leginkább olyanok véleményére lennék kíváncsi aki már foglalkozik/foglalkozott hasonlóval.

Magyarországon belül csak, adózás nélkül mennyire kockázatos, mennyire éri meg, hogy érdemes elkezdeni, hol érdemes hirdetni, stb.

2020. jún. 12. 22:31
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Ha szerencséd van, nem lesz ráfizetéses.
2020. jún. 12. 22:35
 2/10 A kérdező kommentje:
tapasztalat? vagy csak meg próbáltad momdani a frankót?
2020. jún. 12. 22:37
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Keresni nem lehet vele, csak szolok... Van hogy egy-egy fuvarban osszejon 1-2 ezer ft nyereseg, de aztan a kovetkezo utra meg nem jon el az utas, aztan buktad is...
2020. jún. 12. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Nekem egyik haverom csinálta régebben amikor varratta a tetkóját. Rendszeresen járt 200 km-ről Budapestre és meghirdette a 3 helyet a kocsiban.

Azt mondta, hogy kb annyira érte meg, hogy megvolt belőle a saját útja meg egy kaja a mekiben.

Azoknak éri meg igazán akik sok kocsival nyomják, kisbuszokkal, stb...

De ha időd, kocsid van akkor próbáld meg és 10-20 fuvar után úgyis meglátod mi a helyzet.

2020. jún. 12. 22:51
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem sem lehet vele hatalmas összegeket keresni, esetleg kávéra/italra/ennivalóra valót. Ha rendesen szeretnél pénzt keresni, érdemesebb lenne taxiznod, vagy max ha vennél egy kisbuszt, egyéni vállalkozóként csinálni a teletaxit, természetesen bejelentve, adózva stb.
2020. jún. 12. 23:29
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Külön azért elmenni hogy oszkározz nem igazán éri meg,ez leginkább arra jó ha már mész valahoba és fedezni akarod a költségeidet
2020. jún. 13. 07:52
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
Az Oszkár lényege pont az, hogy "nem éri meg" alkalmi pénzkeresők meg sumákolók számára. Vagy csinálod rendesen vállalkozásban teletaxiként kisbusszal, vagy arra jó amire kitalálták, hogy ha mész valahova akkor tudod a költségeid csökkenteni.
2020. jún. 13. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

így van, azt tegyük még hozzá, hogy a nem üzleti felhasználóknak korlátozva van, hogy havonta hány utast vihetnek...

és igen, ahogy fentebb is írták. lehet, hogy odafelé van 3 utasod, és 1-2ezer Ft-os pluszban leszel, aztán visszafelé meg nem jön el egy utas, és akkor(ha egyébként semmi dolgod nem volt az adott városban), akkor 1-2ezer Ft-ért autóztál egész nap....ha meg szerencsétlen vagy, akkor még odafelé se leszel tele, és akkor ingyen autóztál egész nap...

én már lassan 3 éve hirdetek, ha járkálok Szeged-Bp között. korábban nem igazán volt gondom, de az elmúlt 1 évben nem nagyon volt olyan köröm, hogy mindkét irányban az összes utas eljött...legutóbb például indulás előtt 2 perccel törölte a foglalását...én fél órával előtte hívtam, fel se vette...

arról meg ne beszéljünk, hogy ez egy elég szürkezóna...elvégre ez arra lenne, hogy megosszuk az útiköltséget egymás között, tehát ha 4-en vagytok, akkor illő lenne csak a 3/4-ét elkérni az utasoktól.

viszont ha már nem teszünk így, akkor meg kénytelen vagy elviselni a különleges kívánságokat...címtől címig vinni valakit mondjuk...persze a többség nem kér ilyet, mert a kisbuszos se olcsóbb, de van, aki kifejezetten azért foglal magánhirdetőnél, mert hátha meg tudja fűzni, hogy elviszik címig...

plusz nekem egyszer előfordult már egy gyerekes anyukával, hogy összekajázták hátul az ülést...kifizették a tisztítást, de kínos volt...volt már, hogy olyan ember szállt be, hogy egész úton marta a torkunkat az izzadtságszaga...szóval ha így nézzük, hogy csak cél nélkül, párezer Ft-ért rohadtul nem éri meg...

2020. jún. 13. 23:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig 2x vttem utast.

Egyik esetben meghirdettem az indulás helyét, 1 ember jelentkezett az is a "nem-e tudnék elkanyarodni ide meg oda mert az neki messze van" szöveggel jött. Meg hogy indulhatnék hamarabb...hát meg f..szomat azt.

Vagy a kajálás nekem is kedvenc, mikor már csak azt hallom, hogy bomlik a chipses zacskó hátul és tudom, hogy takaríthatom a kocsit. Le is ette valami szósszal a kárpitot.

Visszafelé jött 1 srác, az is késett. Másik felhasználó aki gyanúsan friss regisztráció volt lefoglalta a másik 2 helyet. Majd utazás előtt 5 perccel leadta, nyilván telefonon "hívott szám nem kapcsolható".

De a legjobb még ez után jött.

19:30-as indulással volt meghirdetve az út. 19:25-kor hív egy gyerek, hogy "kicsit várni kéne, mert késni fog". Mondom oké de kezdjük ott, hogy ki vagy egyáltalán? És majdhogynem én voltam a szar, hogy hát ő most jelentkezett hozzám és várjam már meg. Sokan úgy veszik, mintha taxi lennél, miközben csak szivességet teszek azzal, hogy elviszek valakit. De mivel a másik utas is késett, vissza hívtam a srácot, hogy ott tud-e lenni 10 percen belül. Erre azt mondja, hogy igazából most indulna Mátészalkáról, ami még autópályán is 1+ óra az én indulási helyemtől, de még keresi hogy melyik haverja tudja elhozni...Na itt nyomtam ki a telefont egy szó nélkül.

2020. jún. 14. 06:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Számolgassunk egy kicsit.

Meghirdetsz egy 200 km-es utat és tegyük fel, hogy isteni szerencséd van: oda is és visszafelé is 3-3 utasod van és mindegyiktől elkérsz 2500-t.

Így a 400 km-re kapsz 15 ezret.

Az autód fogyasszon mondjuk 5 litert, és legyen 350 Ft a gázolaj literje.

Így az üzemanyagköltséged 7000 Ft. Tehát elvileg kerestél 8000-et.

Ez nem is lenne rossz. Csakhogy, ebből még ki kell gazdálkodnod az autó amortizációját, szervizelését, autópálya-matricát, stb.

A nap végén ott vagy, hogy éhbérért fuvaroztál vadidegeneket a saját autódban és ez még csak a legjobb eset. A valóság inkább az lesz, hogy örülhetsz, ha 1-2 utasod van egy úton. Meg persze a kisbuszos cégek is kigolyóznak majd kamufelhasználókkal (pl. lefoglalja az utat, majd pár perccel az indulás előtt lemondja és akkor cseszheted, mert vagy elviszed veszteségesen az 1-2 utast, vagy kapod a negatív értékelést).

És akkor még lehet egy csomó váratlan esemény is: problémás utas, NAV ellenőrzés, baleset, lerobban az autód a világ végén stb. Ha egy ilyenbe beleszaladsz, akkor már masszívan ráfizetéses lesz a történet.

Ha akarod próbáld ki, de szerintem jobban jársz, ha elmész pizzafutárkodni.

2020. jún. 14. 07:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!