Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Papír alapú Budapest bérlet...

Papír alapú Budapest bérlet vagy Telefonos?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb szerintetek? Illetve ha felszállók vele egy buszra hátul és nem olvasom be a qr kódot és jön az ellenőr akkor mivan? Muszáj fel tartanom a buszt azzal hogy a sofőr előtt olvasgatom a qr kódot vagy anélkül is érvényes?
2020. jún. 12. 16:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindkettőnek van előnye és hátránya. A papírost ha elhagyod buktad, ha a telefont elhagyod a bérlet átvihető egy másikra, az érvényességi idején belül kétszer. De ha a telefonod lemerül és jön az ellenőr, megbüntet. Bár élhetsz az utólagos bérletbemutatással, de akkor is buksz 1000 Ft-ot. Nem kell kódokat olvasgatni, csak első ajtózáskor és a metróban. Ha ellenőr jön, van nála egy készülék ami kijelez egy QR kódot. Azt kell leolvasnod és ilyenkor a te telefonodon és az ő képernyőjén is megjelenik egy animáció. Ha ugyan az, akkor rendben vagy.
2020. jún. 12. 16:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Mármint úgy értem, hogy nem tartod fel a buszt, nem kell járkálnod. A kód jön hozzád.
2020. jún. 12. 16:26
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor csak akkor kell nekem be olvasom ha első ajton lehet csak felszalni ugye?

Es volan járatnal mi a helyzet?

2020. jún. 12. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Pontosan. Ezeknek a buszoknak az oldalán van a kód, vagy a vezetőfülke ajtaján. Volánon felszálláskor a sofőrnek a bérlet "részletek" képernyőjét kell felmutatni. Ellenőrzéskor ugyan az, mint a BKK járműveken.
2020. jún. 12. 18:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Szegény ember e-jegyrendszere, feleslegesen túlbonyolítva, egy felesleges 3. felet (Nemzeti Mobilfizetési Rendszer) belevonva. Bár valahol érthető, hogy próbálkoznak vele a 10 éve csúszó és még mindig a kanyarban sem lévő e-jegyrendszer, valamint a 15 éve elavult papíros jegyrendszer árnyékában, de vannak erre jobb példák, mondjuk ne is menjünk messzire, a MÁV-START e-jegyrendszere.

Maga a rendszer szörnyű, az egyetlen előnye, hogy nem kell pénztárba vagy automatához menni, de itt véget is ér. Az elsőajtós felszállást teljesen kényelmetlenné és lassúvá teszi a QR kód olvasgatással. Ezt még talán el is viselném, viszont a MÁV-START vonatokon olyan szinten körülményes az ellenőrzés, hogy én érzem magam kellemetlenül. Volánbuszra meg fel sem mernék szállni egy ilyennel, mert tuti valaki belekötne. (A BKK szokás szerint nagyvonalúan figyelmen kívül hagyta ezt az aspektust, ahogy szokta mindig is.)

(Azt, hogy miért kellett ebbe is valami nemzethy-t bevonni, teljesen érthetetlen. Persze a napi user-t ez nem feltétlenül érdekli, de a koncepció teljesen hibás mögötte. Ahelyett, hogy a budapesti tömegközlekedés integrációjával dolgoznának ilyen nagy erőkkel, itt is csak arra futotta, hogy valaki rátegye a kezét a BKK jegyértékesítésére is, tisztán politikai okokból.)

Szóval összegezve, én ezt jó szívvel senkinek nem ajánlom. Viszont alapvetően gondod nem lesz belőle, érvényesíteni nem kell a bérletet, ha nem az első ajtón szállsz fel.

2020. jún. 13. 01:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Na igen MÁV vonaton hogy megy az érvényesítés?
2020. jún. 13. 04:32
 7/10 anonim ***** válasza:
A kalauznál van egy készülék, amivel a saját e-jegyük is olvassák. Az képes megjeleníteni a QR kódot, innen a folyamat ugyan az.
2020. jún. 13. 08:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor a legtöbb esetben nemkell nekem olvasgatni semmit csakha ellenőr jön.

Online bérlet lesz 😁

2020. jún. 13. 09:54
 9/10 anonim ***** válasza:
A Volánnál tényleg voltak gondok, de most már ők is bevezették a mobilbérletet ami pont ugyan úgy működik, csak nem olvas kódot a sofőr (még, lehet majd fog), hanem a képernyőt nézi. Mondta is az egyik sofőr tegnap, aki a szokásosnál alaposabban ellenőrizte az enyém tegnap, hogy szokássá vált egymás bérletét lefényképezni.
2020. jún. 13. 10:00
 10/10 A kérdező kommentje:

De ha mondjuk egy távolsági volan busz jön vidékről Pestre akkor Pesten belül elkell fogadja a bkk fele online jegyet igaz?

Hát nemtudom hogy fotozzak le nekem az app nem engedd screenshotolni

2020. jún. 13. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!