Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy tudok jegyet venni?

Hogy tudok jegyet venni?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, hogy én is felteszem ezt a kérdést, de egyszerűen nem értem az egészet.

Budapestre szeretnék utazni Tapolcáról, meg másnap onnan majd vissza, ennyit szeretnék.

Ahhoz, hogy jegyem legyen

jelenleg mit kell tennem?

A sofőr nekem odaútra adhat ki jegyet, mivelhogy vidéken vagyok? És így csak visszafelére kell ügyeskednem valamit?

Ha népligetről megyek haza ott a pénztárnál csak adnak nekem jegyet, nem? Nem muszáj hülyéskednem külön vele telefonnal, igaz?

Meg úgy alapból az online jegyvásárlással sem vagyok kibékülve, pedig használnám szívesen. Nem enged online jegyet kiállítani, egyszerűen nem enged fizetni, ha kedvezményeset jegyet veszek. Vagy ezt amúgysem kapnám meg? Ki kell kötelezően váltanom egy olyan masinával és akkor kell fizetnem? Szerintem nem lenne kötelező.

Légyszi segítsetek nekem, mert megőrülök, hogy ez így kifog rajtam. Katyvasz az egész számomra.

2020. jún. 10. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Most már visszaállt a rend, lehet a sofőrtől is jegyet venni. Kivéve ha Budapesten buszpályaudvaron szállsz fel, abban az esetben az elővételi pénztárban kell jegyet venni.
2020. jún. 10. 16:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Tehát ha szépen megyek a népliget pályaudvarra a buszomra, odamegyek indulás előtt valamivel korábban, akkor én ott találok pénztárt meg hozzá pénztárost, akitől tudok jegyet venni, igaz?
2020. jún. 10. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
Igen. Az aluljárószinten van, lemész a mozgólépcsőn és rögtön látni fogod. Érdemes legalább 15 perccel indulás előtt érkezni, mert az országos jelölésű járatokra a pénztári jegy ilyenkor ülőhelyet biztosít, 15 perc után viszont eladják az el nem foglalt helyeket másnak, így ha nem jelensz meg időben, könnyen lemaradhatsz. Bár a jelenlegi helyzetben talán ez a veszély nem fenyeget.
2020. jún. 10. 16:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, és ezt online is el tudnám intézni valahogy? A volán oldalán van lehetőség jegyvásárlásra, bár nekem nem sikerült, 50 százalékos kellene, szerintem az fog ki rajta. Tehát ha elintézném interneten, akkor elég lenne felmutatnom sofőrünknek a telefonomon is, nem is lenne muszáj nyomtatnom automatánál, ugye? Mondjuk ez a járványhelyzettől független, de ez sem tiszta nekem.
2020. jún. 10. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!