Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Már mehet a klíma a buszokon,...

Már mehet a klíma a buszokon, vagy még mindig nem lehet bekapcsolni a járvány miatt?

Figyelt kérdés
2020. jún. 6. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
4%
Nem a járvány miatt, mert a BKV-buszokon az elmúlt években a legnagyobb kánikulákban sem kapcsolták be.
2020. jún. 6. 15:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de ezt kénytelenek lesznek újragondolni, mert lenyithatatlan ablakú járműveken nyári kánikulában alsó hangon 60 fok lesz, és attól konkrétan többen fognak kórházba kerülni...
2020. jún. 6. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem az 1. hozzászólót miért pontozták le ennyire. A BKV által üzemeltetett innen-onnan összevásárolt 10-15 éves Volvo 7000A-k sosem lettek átalakítva ablakméretben a budapesti elvárásokra, és a klíma igen alacsony hatásfokkal üzemelt bennük tavaly is.

[link]

Mi felénk pl. a 45-ös vonalán csak ilyenek, meg Volvo 7700-asok - kicsit magasabb hatásfokú klímával a szélső üléseken - illetve Ikarus 435-ösök és Ikarus 280-asok járnak. Ezek közül a leginkább a 7000A a szauna a picike ablakaival, amik adott esetben zárba vannak a legnagyobb kánikula idején is. Én volt, hogy egy ilyen buszról leszálltam, mert majdnem rosszul lettem a hőségben, mindezt reggel munkába induláskor.

2020. jún. 6. 22:02
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez valóban így van. 2 éve sikerült kifognom egy MHK-s 7000A-t, amin nem ment a klíma, cserébe a motorhő az utastérbe volt vezetve. Kint 36 fokos, párás meleg, belül égette a kapaszkodó a kezem. Bukóablakokkal, katasztrófa.

Az újabbakon (PRM) viszont kegyetlen jó klíma van. 7700-asokon szintén, ha megy, akkor nagyon jó. Sajnos a jól szellőző Ikarusok alig járnak nyáron, szóval muszáj lesz az ilyen fülledt használt szarokkal mennünk.

2020. jún. 6. 22:31
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

"Nem értem az 1. hozzászólót miért pontozták le ennyire."

Akkor megmondom, azért mert hülyeséget beszél. Ma már majdnem a teljes BKK-BKV buszállomány klimatizált, ami nem, azt nyáron igyekeznek nem kiadni forgalomba, ő meg arról beszél, hogy nem kapcsolták be, szóval részemről én lepontoztam.

2020. jún. 6. 23:13
 6/12 anonim ***** válasza:
15%
Értem, amit írsz. De ettől tény marad. A pesti külvárosi kerületekben Ikarus 280, Ikarus 415 jár, meg szauna Volvo 7000. Emellett néhány év után a karbantartás hiánya miatt, vagy mert nem megfelelően méretezett klíma van rajtuk, vagy be sincsenek kapcsolva, az ablakok meg lezárva, vagy picike bukó ablakok, nyáron szauna van a legtöbb buszon. Elhiszem, hogy ez nem az egész városra jellemző.
2020. jún. 7. 09:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Javítom, Ikarus 435.
2020. jún. 7. 09:11
 8/12 anonim ***** válasza:
34%
#5 Nem azt állítottam, hogy nem klimatizáltak, hanem hogy nem kapcsolják be rajtuk a klímát, ami tény.
2020. jún. 7. 09:57
 9/12 anonim válasza:
82%

Ti merre utaztok, akik arról beszéltek, hogy nem használják a légkondit? Én majd megszoktam fagyni sok buszon.

(én is lepontoztam az első válaszolót mert nem igaz amit ír)

2020. jún. 7. 16:05
 10/12 anonim ***** válasza:
XVI. kerület, 45-ös buszvonal, hétköznap, Volvo 7000A, Ikarus 435, Ikarus 280, Volvo 7700... Aki utazott ezeken tudja, hogy ebben a sorrendben ér valamit a klíma, vagy a nyitott ablak növekedő sorrendben.
2020. jún. 7. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!