Hogyan juthatok el a Déli pályaudvarról a Keletibe, és vissza?
Találkozni fogok egy barátnőmmel, és engem a Déli pályaudvarig visz a vonat, őt a keletiig. És elkéne jutnom valahogy hozzá (metróval) . Én tudom hogy kell jegyet venni, de nem tudom , hogy hol van a Délinél metró.
És ahol kirak a metró, onnan hol van a Keleti pályaudvar? Mert onnan mennénk vissza a délihez mert mindketten egy vonattal megyünk hozzánk, csak ő nem tud metrozni, és azért megyek el hozzá a keletibe megmutatni hogy kell.
Szóval a pályudvaroktól hol helyezkedik el a metró?
És a Délinél hogyan találom meg a metrót?
Köszönöm a válaszokat ! 2-es inkább leszállok a Délinél, mert 1-2x már jártam arra és metroztam is, csak nem emlékszem hol van ott a metró :)
A Déliből a Keletibe a 2. metróval mehetsz, yisszafelé ugyanígy.
Kelenföldről a Keletibe 4. metró, vissza szintén, ekkor viszont végállomástól végállomásig mentek.
"És a Délinél hogyan találom meg a metrót?"
Ahogy leszálltál a vonatról, mész tovább egyenesen (a kijárat felé, amerre a többség amúgy is megy), aztán le a lépcsőkön, és ott már látni fogod.
A délinél úgy találod meg a metrót, hogy követed az M betűs táblákat. Vagy az embereket, a legtöbben oda mennek. Esetleg úgy, hogy megkérdezel valakit. Bárkit. Vagy úgy, hogy körbenézel, amikor ott vagy. Annyi módja van.
Képzeld el, a 90-es évek elején nem volt se internet, se mobil, mégis tudtak találkozni vidéki emberek egymással Budapesten :) Szenzációs, fogalmam sincs, hogyan csinálták.
Délinél leszállsz, kimész a kapun ami a vágányokat elkeríti, és követed a táblákat: egy lépcsősor le, aztán be a metró területére, ahol mozgólépcső le.
Mivel végállomás, az indulási irányt sem tudod elvéteni.
Én amúgy kipróbálnám a Kelenföld-Keleti útvonalat. Amióta megépült a 4-es metró, azóta nem tömegközlekedtem Budapesten.
Kelenföldön sem bonyolult: követed az embereket és egyiknél rákérdezel erre van-e a metró.
Keletinél amikor feljössz a metróból az aluljáróban sokfelé lehet menni.
Menj "jobbra", aztán max. át kell menned egy zebrán, hogy elérd a pályaudvart. Csajoddal beszéld meg, hogy a bejárattal szembeni kijelzők alatt találkoztok.
"Képzeld el, a 90-es évek elején nem volt se internet, se mobil, mégis tudtak találkozni vidéki emberek egymással Budapesten :) Szenzációs, fogalmam sincs, hogyan csinálták."
A 90-es években még szóba álltak a pesti járókelők az emberrel, mert nem ahhoz voltak szokva, hogy aki megállítja őket, az pénzt vagy cigit tarhál.
"A 90-es években még szóba álltak a pesti járókelők az emberrel, mert nem ahhoz voltak szokva, hogy aki megállítja őket, az pénzt vagy cigit tarhál."
Most is szóba állnak veled, ha csak úteligazítást kérsz, és nem nézel ki csövesnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!