Van ilyen oldal?
Van egy olyan weboldal, ahol azt lehet követni, hogy a repülőgépek rádiói közt milyen kommunikáció folyik.
Tehát hallgatható, amit az irányítótorony és a pilóták beszélnek egymással: persze a budapesti.
Vonatból/vasútból van ilyen?
Ha igen, hol?
hát 1-es eléggé mellényúltál
van ilyen oldal: [link]
itt van BUD: [link] search/?icao=lhbp
és a frekik is ott vannak, szal ha egy repsávos kézi rádióval rendelkezel simán tudod hallgatni - persze a reptérhez viszonylag közel.
Én itt az ország szélén csak a felettem elhaladókat hallom amint bejelentkeznek, vagy visszamondják az irányítónak az utasításokat.
Egyáltalán nem titkos a dolog. Ezeket az adásokat oktatási céllal fel lehet használni.
az oldalon elég sok reptér forgalmazása megtalálható és archiválva is van, úgyhogy korábbi forgalmazások is visszahallgathatóak.
illetve a youtubeon rengeteg videó van ahol a normálistól eltérő helyzeteket tesznek fel adott esetben térképekkel, stb.
itt van például az egyik magyarmentő wizz air gép JFK-n: https://www.youtube.com/watch?v=O_pbwR5jauQ
Most nem nagyon van mit hallgatni, mert kevés a gép sajnos.
Viszont az approach-ot tök jó hallgatni úgy, hogy közben nézed a flightradart :D Ugye azt ismered!?
Az ATIS-on mindig van adás, ott az automata mantrázza az információkat
vasútról nincs ilyen, azoknál vállalhatatlan lenne a 18+-os forgalmazás, nincs ember aki kimoderálná :DDDDDD
Illetve sok csatorna van és nem is nagyon használják őket. Van hogy egész nap nem szólnak bele. Vagy KÖFI-s vonalakon csak az adott állomásra szólnak ki, néhány km-rel arréb már nem hallod.
Állomáson tolatási mozgások közben használják a rádiót jobban.
fogj egy kézirádiót és sétálj ki az állomás mellé és hallgasd.
olvasd már el:
"a __repülőgépek__ rádiói közt milyen kommunikáció folyik."
Értem.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!