Ennyire nincs utas Nyíregyházán, vagy csak épp akkor azokon a járatokon nem volt senki?
Voltam tegnap Nyíregyházán egy ismerősömnél gyógymasszírozáson, mert haver is és foglalkozik is vele, de a helyi buszokon annyira kevesen voltak. Sofőrrel beszéltem pár szót, azt mondta, hogy nincs utas, dolgozni se jó így, hogy az üres buszt vezetik. Az utcán is csak itt-ott jött egy ember.
Elhiszem, hogy a maradjotthon-t sokan betartják, de hát mégis mindenki otthon van.
Tényleg ennyire nincs utas Nyíregyházán vagy csak tegnap nem abban az intervallumban mentem és lehet, hogy máskor azért többen vannak?
Én du 5-kor mentem és este 8-kor jöttem, a vonaton azért nem kettő ember volt, hanem annál több.
Ez a kijárási korlátozás miatt van. A város félelmetesen kihalt.
Normál, "békeidőben" meg nem lehet mozdulni, parkolóhelyet vadászni kell, a buszok tömve. Ha jóidő van, plusz még valami program is, hömpölyög a tömeg a belvárosban. Hétvégén viszont Sóstó dugul be szó szerint.
"Én du 5-kor mentem és este 8-kor jöttem"
Addigra már mindenki elintézte a dolgát, a délelőtti műszak már hazament a délutáni meg még dolgozott.
Akárhogy nézzük Nyíregyháza nem egy hatalmas város, 5-8 között még átlagos munkanapon is haza ért már az iskolások, idősek, dolgozók nagy része.
Most meg itt ez a vírus, még Pesten is éppen csak lézengenek a máskor tömött villamosokon, 4-6-oson, 1-esen kocsinként 1-2 ember van.
A nyíregyházi tömegközlekedés "békeidőben" is híresen rossz, mert ritkák a járatok, ráadásul az ugyanazokat a megállókat érintő járatok feltűnően ugyanakkor érnek be a megállóba, már évek óta. (Pl. 8, 8A, 10, 12 a Kelet Áruháznál és a vasútállomáson stb.) Így ha lekésed az egyiket, lekésted az összeset, akár 20 percig sincs semmi, miközben a belvárosból 30 perc alatt kisétálsz a vasútállomáshoz vagy a kórházhoz. A város legtöbb pontján gyalog 45 perc alatt, biciklivel 20 perc alatt eljutsz A-ból B-be. A jegyek ugyanakkor 260 körül vannak, szinte minden évben emelik a jegyárakat, lassan elérik a dkv-s szintet jóval kevesebb, ritkább járatokkal. Ezt a helyzetet súlyosbítja a vírus miatti járatritkítás, szóval most végképp nem éri meg busszal közlekedni.
Pedig egyébként nagyon kellene a jó tömegközlekedés, mert rengeteg az autó, káosz a parkolás, rossz a levegő, de sajnos a tömegközlekedés ilyen formában nem jó alternatíva, a ritka jártok miatt sokszor a szülők is rászorulnak, hogy inkább kocsival vigyék a gyereket az iskolába.
Anno egyetemistaként nem nagyon találkoztam ilyen üresjáratokon szomorkodó sofőrökkel, olyannal már annál inkább, aki röhögve zárta az orrodra az ajtót, vagy a vasútállomásnál otthagyott 40 bőröndös kollégistát, akik épp leszálltak egy vonatról és arra vártak, hogy váltson a lámpa.
Aztán a kedves volános munkatársak mentek felmérni a kihasználtságot szombat délután meg vasárnap reggel az üres járatokon, és ritkították tovább a járatokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!