Miért maradnak ki néha bizonyos buszjáratok?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, hogy mi az oka annak ha egy helyi buszjárat csak úgy kimarad, nem jön a busz. Nem feltételezésekre hanem igazi okokra vagyok kíváncsi, remélem egy sofőr vagy volt sofőr, vagy aki tényleg dolgozott már ilyen területen is fog tudni válaszolni, köszönöm azoknak akik meg válaszoltak.2020. ápr. 12. 22:20
1/8 anonim válasza:
1 Műszaki ok
2. Forgalmi ok (pl. dugó vagy beparkolás)
3. Hatósági intézkedés és társai... (Lehet baleset az érintett úton, rosszul lévő utas a buszon...)
4. Személyzethiány
5. Busz átirányítása máshová, pl. villamospótlás
2/8 anonim válasza:
Rengeteg oka lehet. Forgalmi ok lehet, ha torlódás miatt egyszerűen nem ér oda időben az induló vegallomasra a busz, így értelmet veszti az adott indulás, vagy mondjuk baleset , hatósági zárás miatt nem vagy irreális útvonalon, menetidővel juthatna el oda a busz. Műszaki ok is lehet mögötte, ha az adott járat kocsija vagy akár másik jármű hibája miatt jelentkező akadály okàn nem tud indulni az adott menet. Időjárási ok is adódhat, ha például kidőlt fa, jeges emelkedő , leszakadt vezeték lehetetleníti el a továbbhaladást. Manapság a személyzethiány is felütötte a fejét, különösen a beugrós, csúcsidei sűrítő járatokon fordulhat elő, hogy egyszerűen nincs rá buszvezető- főleg, ha tombol az influenza vagy sok a szabadság, elfogynak év végére a túlórák, stb. Ezen kívül adódhat olyan eset is, hogy más járatra (pl. villamost pótolni) vezénylik át az adott járművet. De bizony olyan is van sajnos, hogy kis forgalmú , rövid járatokat egyszerűen a kolléga bliccel el - persze ez csak a tényleg eldugott helyeken és elcseszett időpontokban meghirdetett, tartósan nulla forgalmú járatokon reális és adott esetben nem is a teljes útvonalon, csak mondjuk kimarad egy betérés vagy pár megálló. És végül a kedvencem: a sietős sofőr, aki egyszerűen olyan vastag talpú, hogy -3 perccel indul a vegallomasrol és mínusz 12-vel ér a túlsó végére a vonalnak. Na ő ugyan leközlekedett, de utasként erről aligha szerzel tudomást.
3/8 anonim válasza:
A DKV-nál (Debrecen) két hónap alatt tegnap negyedjére jártam így, hogy vártam a buszt de nem jött. Kimaradt vagy késett. A menetrendben megnéztem hogy 18.59-kor indul a 46E busz járat ami pont a pályaudvarra visz ki egyenesen. Nem jött. Kimaradt vagy késhetett. Kerülővel a 24-es busszal voltam kénytelen menni és a Kossuth téren az 1 es villamosra átszállni és úgy a pàlyaudvarra. Kerülő volt. Bosszantó tud lenni, de az okokat fentebb leirták.
4/8 anonim válasza:
több oka lehet, de az nyomós. Én nem állok potyára a megállóba, hanem otthon nézem a buszt, merre jár, és azt is látom elindult- e a végállomásról. Aztán megérkezik(mindegy mikor) és én vagyok az egyedüli utas. Akkor hová siessen?
5/8 anonim válasza:
Nègyes, akkor te szerencsés vagy, ha valós időben látod, mikor érkezik a busz. Én is, hiszen a BKK-t használom, de pl a Volánbusz helyi jàratainak többségén nincs valós idejű járatinformáció.
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, hát igen én is már sokadjára járok úgy a dkv-val, hogy kimaradnak járatok általában a 48-as bussznál, sohasem szerettem buszozni inkább gyalog megyek mindenhova, de sajnos elég messze lakok. Csak érdekelt, hogy tényleg milyen okai lehetnek egy járat kimaradásának. Mindig elgondolkodom mi lenne ha mondjuk az érettségimet késtem volna le, vagy egy állásinterjút ilyen hibák miatt.
2020. ápr. 13. 12:37
7/8 anonim válasza:
Egyszer 7 perccel a buszmegállóból menetrend szerinti indulás után indultam a buszhoz és 10 percre laktam a megállótól. Olyan megérzésem, volt, hogy fussak, futottam, megérte és elértem 🤣 Ennyire még nem dicsértem a volánt negyed óra késésért 🤣
8/8 anonim válasza:
Általában közvetlenül vagy közvetve az emberhiány miatt. Vagy sofőr nincs, vagy elindulni képes busz nincs, utóbbi pedig a karbantartók hiányára vezethető vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!