Menetjegy használata, qr kód hogyan?
Tudom, talán egy nagyon buta kérdést teszek fel. Van a volánbusznál most ez a mobiljegy app, amiben meg lehet venni a jegyet. Odáig nincs semmi baj, míg megveszem. Be kell állítani az időt a tervezett indulásra. Mikor elérkezik az idő feldob egy olyat, hogy Kódbeolvasás felszálláshoz. Itt kellene beolvasnia a QR kódot, és ezzel úgymond a jegyemet használnám fel. Ezzel hitelesítené gondolom, hogy a következő 12 órában már ne lehessen használni. Ez a QR kódot hol találom a volán buszokon?
Kedden, mikor utaztam sem találtam, de csak a sofr is annyit mondott, hogy ő sem tudja, csak üljek le. A jegyem meg persze csak pörgött, nem került át a használtak hözé és utána simán csak lejártat írt rá 12 órára.
Hol tudnám legközelebb beolvastatni a QR kódot, hogy azt mutassa, hogy igen, felszálltam és ezt a jegyet fel is használtam?
Bár kicsi az esélye, hogy ellenőr jöjjön ezekben az időkben, nem szeretnék azért büntetést fizetni, mert megvettem a jegyet, csak nem tudom beolvastatni. :/
Igen, tegnap kaptam is a volántól egy választ, hogy egyenlőre nincs mindenhol qr kód olvasó, így nem kell beolvasni.
De már nem is számít. A mai korlátozás miatt minden tervemnek lőttek. No, nem akartam én folyamatosan utazgatni, csak lemenni a páromhoz, majd haza párnaponként. De ez most szépen bedőlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!