Vonattal vagy Oszkárral utaznátok?
Ha vonaton érzed magad biztonságban, akkor válaszd azt.
IC időben közel ugyanott van, ahol a kocsi.
Annyi, hogy vonatra is felszállnak mindenféle "egyedek" meg alapvetően mások üvöltését, vergődését kell hallgatni sokszor. Cserébe egy fokkal több a helyed, egy filmmel kényelmesen eltelik az a 2 óra.
Oszkárnál tényleg az a baj, hogy nem tudod előre, kivel fogsz utazni. Nyilván bizonyos paramétereket tudsz nézni, milyen autó, milyen igényszint, csak 2-en ültök hátul, lecsekkolható, rendes sofőr.
De én is futottam már olyanba, romhalmazzal jöttünk végig pályán 90-el. Vagy fiatal sofőr srác végig Messengerezett vezetés közben, vagy Volvo-s gyerek a csaja által mutogatott Facebook posztokat nézte miközben 160-al tolt le mindenkit az útról villogva, dudálva, 20 centire ráhúzva.
Vagy volt srác aki betuszkolt 3-unkat hátra a kocsiba, majd közölte, hogy "ha nem gond" még elmegyünk a Keletiből Hüvösvölgybe a csajáért. Akire 1+ órát vártunk, mire elindultunk és hazafelé egész úton a nyavajgását hallgattuk.
De persze van pozitív tapasztalatom is bőven. Összességében meg azt a 2 órát ki lehet bírni bárkivel.
90-essel utazom, 340 Ft a vonatjegy Ms-Bp között, szal.......
Ha nem így lenn akkor inkább oszkárral mennék! - Bár vannak egész jó voantok is az említett viszonylaton.
Én legfeljebb valami brutál, hosszú fennakadást okozó tehervonat-siklás esetén fontolnám meg a telekocsit.
Nekem a biztonsag az elsődleges és a vasút egy sokszorosan túlbiztosított, profik altal működtetett rendszer, az utakon meg sok az amatőr, hasonló sebesség mellett. Az utazóközönségben soha nem találkoztam veszélyes elemekkel, zavaróakkal persze igen, de ez, mint látjuk , telekocsi esetén is előfordul és ott nem tudsz kimenni az előtérbe.
Ugyanigy a higiénia: szezonon kívül is zavar a beteg emberek közelsége, vonaton odébbülök és kész, autóban meg nincs ilyen opció.
Időben hasonló, persze a találkozóhely es a kiszállás helye lehet jobban alkalmazkodik telekocsi esetén az igenyeimhez, ez kétségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!