Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Repülés hülyéknek?

Repülés hülyéknek?

Figyelt kérdés
Inkább kérés lenne, mint kérdés. Hamarosan Németországba kell utaznom egyedül, de még soha nem repültem, sőt még reptéren sem jártam soha. A jegyvásárlással nem kell foglalkoznom, viszont le tudná valaki írni, hogy onnantól, hogy megérkeztem Ferihegyre, mit és hogyan kell csinálnom, illetve mit nem szabad, hogy ne tűnjek teljesen kreténnek, illetve ne legyen semmi probléma?

2020. febr. 25. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen sodródj a tömeggel, csináld amit ők. De tényleg.

Arra figyelj csak, hogy jó időben érkezz és időben keresd meg hol lesz a te beszállókapud.

2020. febr. 25. 10:05
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Érj időben a reptérre. Ha a check in (utasfelvétel) már megtörtént online, akkor kövesd a beszállítókapukhoz vezető jelzéseket. Átmész a biztonsági ellenőrzésen, a boltokon és a tranzitzónába (váróteremben) érsz. Ott megnézed a kijelzőn , melyik kaputól indul a géped és odamész.

Ha nem volt online check-in vagy van feladandó poggyászod, az még egy plusz lépés a legelején.

2020. febr. 25. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Odamész 1-1.5 órával korábban. Ha van bőröndöd feladod, ha nincs, akkor elmész a csomagellenőrzéshez. Tudni fogod hogy melyik az, ugyanis oda kígyózik a tömeg (és természetesen nem a csomagfeladási pultokra gondolok). Lecsippantod repjegyeden a vonalkód, átmész a csomagellenőrzésen (csizma, bakancs, pulcsi, kabát, fém kiegészítők, apró, telefon, folyadék (max 10x100ml egy átlátszó zacskóban), stb.. egy táskától különálló tálcába kell kerüljön), lehet megnézik a bőröndod, vagy mert valamire nem figyeltél, vagy mert pont kiválasztották, de nem kell kétségbeesni ha nem vagy csempész. Végigmész a tömeggel a váróba, megnézed a járatkiírást, kiválasztod a géped, és megkeresed melyik kapunál kell beszállni. Elindulsz a kapu fele, és készítsd elő a személyid és a repjegyet, mert megnézik. Megkeresed a kaput, és kisváros hogy be tudj szállni. Beszállsz, leülsz, elütsz 2 órát (ha előtte nem kell 6 óráig üzemanyagot égetni (thank you , Ryanair)). Leszállsz, követed a tömeget a kijárathoz, előszeded a személyid mert a legtöbb helyen leszálláskor és nézik, és kimész az ajtón. Remélem elég részletes voltam🙂
2020. febr. 25. 16:15
 4/8 eddiboy ***** válasza:
100%
#3: "előszeded a személyid mert a legtöbb helyen leszálláskor és nézik" - Igaz már, több éve repültem utoljára, de tőlem még sosem kérték leszálláskor (Schengenen belül). Ez valami új szokás? Esetleg a migránsok miatt van?
2020. febr. 26. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom, hogy nézd meg előre a reptér térképét.

Már jártam ott többször, de a múltkor egyedül alig találtam meg a biztonsági ellenőrzést. :'D

Onnantól kifejezetten nehéz eltévedni szerintem, minden ki van nyilazva, és általában van egy dolgozó a nagy kijelző alatt aki segít eligazodni, ha kérdezed.

2020. febr. 26. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #4

#3vagyok. Amiben biztos vagyok hogy tőlem Angliában és Ferihegyen mindig kérik (kb 1 éve amikor mentem Lutonba, alig akartak beengedni, mert 17 voltam és nem volt velem felnőtt, pedig addigra vagy 12-15. alkalom volt hogy egyedül mentem Lutonba). De legutóbb Lisszabonban, Helsinkiben és Sevillában is kérték tőlem, a többire nem emlékszem, de nem szokták mindenhol.

2020. febr. 26. 18:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég jártam amszterdamban (bp-ről és oda vissza), semmi iratot nem kértek.
2020. febr. 27. 06:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ferihegyen mindig szokták kérni a személyit, még bionikus beléptetőkapukat is telepítettek úgy másfél éve.
2020. febr. 27. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!