Ti mertek a màvnàl az okostelefonotokkal jegyet venni a màv appban?
Sose kötöttek még bele. Nekem az szokott a gondom lenni, hogy pecsételgetős kedvezményem van, amit ilyenkor a kalauz csinál meg, és mindig szarul töltik ki. :)
De ennek a jegyhez nincs köze, azzal még sose volt gond, maximum annyi, hogy 2-3x kellett próbálkozni a leolvasással.
De megsúgom, a kalauz is ember, 2020ban nyilván ők is ismerik az okostelefonokat. :D
amióta lehet venni az appal azóta ygy csinálom, de előtte amikor az elvira weboldalon lehetett csak venni akkor is azt a pdf-et a mobilon mutattam be.
Nekem könnyű dolgom volt, mert ismertem a kallerokat és a rendszert, 25 évet húztam le a mávnál :D
(igen, nekem is kellett venni jegyet például IC-re, meg biciklire akkor is ha volt igazolványom)
A JÉ rendszer bevezetésekor tényleg voltak komoly gondok. Magával a rendszerrel is, mert gyakorlatilag már béta állapotban is élesben működött. Aztán a kallerok oktatása sem volt éppen megfelelő. Meg hát a technikai felszereltség sem volt mindig teljesen alkalmas.
De mára már a mávhoz, máv-starthoz képest kiforrott a rendszer és teljesen jól működik - kivéve néha amikor valamiért lehal a rendszer, de azt legtöbbször inkább a telekommunikációs rendszer (amit ugye nem a máv üzemeltet) hibája okozza. Vagy Pistike a betanuló recergazda borítja véletlenül a reggeli kvját a billentyűzetbe :D
Írta valaki feljebb a leolvasú problémáját, hát igen az is gond, hogy több rendszer is működött egyszerre és ahányfajta jegy van annyifajta leolvasóval kell beszkennelni. Ha a másikkal próbálkozik a kaller akkor nem fog menni - user error.
9, jártam így az elvirás vásárlással. Simple payen megy a fizetés, kettő darab mail jön: foglalás és fizetés. Ha meghiúsul a fizetés (nekem épp a honlap dobott errort visszairányításnál), akkor a második mail nem jön meg. Így nem vonja le a pénzt. Kb 3 nappal késöbb jött újabb mail a simple paytől, hogy feloldották a foglalást mert érzékelték, hogy nem fejeztem be a vásárlást.
Az más kérdés; hogy a magyar bankrendszereknek hála hetekbe is telhet a feloldás......
De olyan nincs, hogy vagy visszakapod vagy nem, tutira visszakapod, csak lassan. De ez nem a máv app/elvira hibája, minden foglalást ilyen lassan könyvelnek ki sajna.
Az más kérdés, hogy a kallerrel így meg kell vívni és újra ki kell fizetni a jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!