Az mit jelent, hogy vasúti szerelvény rá van feste egy kis kamera, és hogy "video". Azt, hogy felvétel készül azt vágom. De hol? Magában a szerelvényre, vagy ezt a testkamerára értik?
Én néztem szerelvényen belül, nem láttam.
Ha nem testkamera, akkor esetleg az ajtónál van?
És ez amúgy szabályos? GDPR meg minden...?
A felvétel nyilván az adott “helyiségen”, jelen esetben a vasúti kocsin belül készül. Az adatvédelmi szabályzatot a kocsikban is megtalálod, ahogyan a szolgáltató honlapján is.
A testkamera használata nem helyhez kötött , ezért ott a kalauz ruháján van figyelemfelhívó jelzés és náluk is elérhető az adatvédelmi szabályzat.
A GDPR feltételekhez köti a felvételrögzítést nyilvános területeken. Többek között fontos a transzparencia, ezért vannak piktogramok és tájékoztatók. De számít a cél, a rögzítés utáni tárolás ideje, módja, védettsége és az esetleges felhasználás , továbbadása feltételei . Ha a Start adatvédelmi szabályzata ezeket tartalmazza és azt maradéktalanul be is tartják , nincs jogsértés.
És mégis mi szükség van mindent bekamerázni? Hogy nézzék h ki h túrja az orrát a vonaton?
A testkamerát az ellenőrök védelmében megértem, sőt még azt is megérteném, hogy a problémás vonalakon a kocsikban is kamerák legyenek.
De mindenhol?! Ennek mégis mi a célja? Ja, a megfigyelés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!