Hol lehet nyugdíjas igazolványt csináltatni, és van-e olyan, ami az egész országra érvényes?
A nyugdíjas igazolvány azt igazolja, hogy nyugellátásra vagy jogosult, azaz nyugdíjas vagy. Mi a kérdés? Gondolod, hogy ha átkerülsz egy másik városba, ott fiatallá változol?
Szóval mindenhol használhatod, ahogyan a diákok is a diákigazolványt.
Ha elmúltál 65 éves, nem kell semmilyen igazolvány, elég a személyi, a jogosítvány vagy az útlevél,
Ha 65 alatti nyugdíjas vagy, az Ellátottak utazási utalvanya című dokumentumot kell beszerezned a MÁK-tól.
65 múltam, tehát nem valami sumákságról van szó.
A kérdés apropója: a barátomnak, egy debrecen környéki távolsági buszon, nem fogadta el az ellenőr a miskolci igazolványt.
Ezt vagy az ehhez hasonló helyzeteket szeretném elkerülni.
Végigszöszöltem a linket, most még butábbnak érzem magam, mint mielőtt elovastam volna. Több mint 200 oldal olyan jogi bükkfanyelven, hogy az embernek elmegy az életkedve. :(
Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ha elmúltál 65, akkor személyi igazolvánnyal igazolhatod magadat. Bp-en minden tömegközlekedésen. Vonaton 2. osztályon ingyen utazhatsz.
Pontosan nem tudom a vidéki városokat, de pl én Volán buszon is ingyen utazhatok 65 éves koromtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!