Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért van az, hogy sokszor...

Miért van az, hogy sokszor ennyire nincs váltópénz a jegypénztárakban?

Figyelt kérdés
Nem arról van szó, hogy tízezres, vagy húszezres bankjegyből nem tudnak visszaadni, ha pár száz forintos jegyet vesz az utas, hanem az olyan esetekről, mint pl. ha az 1260 forintos jegynél nem tudnak kétezresből visszaadni a vasútállomáson, illetve 155 forintos jegynél kétszázasból nem tud visszaadni a buszsofőr, illetve a BKV-s buszokon ki is írják, hogy készítsék elő a pontos összeget, mert a sofőr nem tud visszaadni.

2019. dec. 10. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azon gondolkozz, hogy honnan is lenne annyi váltópénz?
2019. dec. 10. 14:59
 2/9 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Erre nehéz kvalifikált választ adni. Szerintem elég exakt a válasz: Mert egy idő után elfogy.
2019. dec. 10. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Buszsofőr Budapesten: eleve nincs túl sok vásárló, nem kap jelentősebb valtopenz-készletet sem.

Vidéken: jarattol és időszaktól függ, de sok helyen alig van fizető, jeggyel utazó utas.

Pénztárakban: nagy a hálózat, a váltópènzkészletek újratöltése időigényes.

2019. dec. 10. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy 2019-ben még mindig KPval akarunk / csak így lehet megvenni a menetjegyet.
2019. dec. 10. 19:36
 5/9 eddiboy ***** válasza:
100%
tipikus eset a buszon: Megveszem a 250 Ft-os jegyet, ezressel fizetek: sofőr visszaadja a 750 Ft-ot egy marék 10-20-50-100 Ft-osban, fél percig számolja, miközben látszik, hogy 200-as és 500-as is van a kasszában. 5 utasnál ezt eljátssza, majd elfogy az aprója, és a 6-ikkal közli, hogy nem tud visszaadni. :-)
2019. dec. 11. 08:03
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

már bocs, de mit sírsz azon hogy kpt használunk? persze, van cuki máv-app, azoknak akik trendin szeretnének vásárolni, de nekem nincs időm ezzel a csodával bíbelődni ha szoros az átszállás, a pénztárost hamarabb meg lehet böködni hogy dolgozzon már egy nagyon kicsit

(működő, normális helyeken-tehát magyarországon kívül bárhol- én is nagyon szívesen fizetek neten vagy kártyával, lásd be, itt nem lehet)

2019. dec. 14. 00:02
 7/9 eddiboy ***** válasza:

#6:”persze, van cuki máv-app, azoknak akik trendin szeretnének vásárolni, de nekem nincs időm ezzel a csodával bíbelődni ha szoros az átszállás"

Ezzel a "csodával" pont, hogy gyorsabb jegyet venni. Pont akkor hasznos, ha szoros az átszállás (gondolom, buszról vonatra, mert vonat-vonat között nem kel új jegy), még a buszon meg lehet venni a jegyet, és ha mégis lekésed, jó a jegy a következő vonatra is (hacsak nem IC-vel mennél). Ráadásul még 10 % kedvezményt is ad.

2019. dec. 14. 08:18
 8/9 anonim ***** válasza:
jó, biztos én születtem vaalmi szerencsétlen csillagzat alatt... igaz, tkp ráérek játszani, kár hogy valami agyrém miatt nemzetközi jegyet már mindenütt veszek akár a duplájáért is, csak a máv nem adja nekem oda (de komolyan, így próbálják fékezni az emigránsokat?)
2019. dec. 14. 11:35
 9/9 anonim ***** válasza:
amúgy ha engem kérdezel, van válójuk, csak lusták kiszámolni, mert az már majdnem dolgozásnak számítana
2019. dec. 14. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!