Miért késik ilyen sokat a máv?
Olyanok írjanak már, akik közelebbi forrásokból ismernek információkat!
Tehát leesik reggelre még csak 1-3 centi vastag hó. Már is 2<= óra késések röpködnek a mávnál. Nem nagyon értem, hogy ennyi hó hogy tudja így tönkre vágni a közlekedést?
Az összes hírportálon a nehézkes váltókezelésre fogták, de akkor miért nincsenek a váltók úgy kialakítva, hogy pár centi hó ne essen nekik rosszul? Ehhez nem értek annyira, de még romániában se késnek ennyit a vonatok ilyen időjárás mellett. Ausztriában mintha nem is esne a hó úgy hasít az öbb. Miért csak nálunk ilyen szutyok a vonat közlekedés? És akkor én a jegyért miért nem fizetek annyit amennyit éppen jólesik? Az volna igazságos, ha lenne ilyen "időjárási kedvezmény", hogyha fúj egy kicsit a szél és mondjuk késik 1 órát a vonat, akkor jár 50%os jegy vagy valami.
Valaki tud erről bővebbet mondani?
Érdekes, hogy bár az ország északi felén volt inkább havazás (beleértve a Dunántúl északi felét is), a 80-as vonalon mégis alig késtek a vonatok.
Egy váltó kitakarítása miatt ilyen kisebb hónál egyébként se nagyon reális 10 percnél több késés.
Én se értettem tegnap ezeket a hatalmas késéseket, én amúgy vasutas vagyok, és semmi reális okot nem tudok elképzelni. Errefelé csak akkor szokott komolyabb késés lenni hó miatt, ha a szél hótorlaszokat épít, amiket nem tudnak áttörni a vonatok, és várni kell a hótoló mozdonyokra.
mindenki csak a fizetéseket hozza fel.
az csak egyik a sok ok közül
Nagyon sokan nem a pénz miatt mondtunk fel.
Van aki kevesebbért ment el dolgozni mint amit a vasúton keresett.
A munkaidőbeosztás, a vezetőség felöl érkező ba.ogatás, az olyan elvárások aminek lehetetlen megfelelni (pél egy mozdonyvezető le van tolva ha késik a vonattal, de akkor is ha gyorsan ment. Tehát lassan kellene a késést behoznia???), a kollégák közötti állandó széthúzás, az ellenségeskedés.
Vannak akik fizetnek azért, hogy jó szolgálatokat kapjanak, ne kelljen sokat menni, vagy ne kelljen éjszakázni.
Mások akik nem fizetnek eleget megkapják a szarabb szolgálatokat. Nekik elegük lesz, felmondanak, akkor már a seggnyalóknak is többet kell dolgozni, úgyhogy kiéleződik az ellenségeskedés, a harc a jó pozíciókért. Néha még egy-egy pofon is elcsattan.
Persze a vezetőség ez ellen nem tesz semmit.
Mondjátok a pénzt... egy olyan faszi aki a beosztásokat készíti kap mondjuk 250-300-az kézbe. És még 200-at összeharácsol a fentiekből adódóan, plusz a pálnikáját, sörét fizetik neki minden nap.
És nem elég neki!
Az ilyennek akkor sem elég ha 2 millát keresne hetente.
És még sorolhatnám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!