Úgyértem a munkahelyére,ha volánnal jár mennyit utazik.És mi miatt kényszerül ezt tenni?Én párom miatt,mert kiköltöztem hozzá,de sokszor késik a busz,és sokszpr gondolkodok,ki mennyit képes feladni egy kapcsolatért.Mert régen max harminc percet utaztam.
Munkába járok vele. Minden nap késik, hétvégén is gyakran. A probléma az, hogy a végállomáson kívül a sofőrtől kell jegyet venni, a bérlet meg túl drága, csak akkor ad kedvezményt, ha minden nap mész vele oda-vissza, ezért nagyon sokan vesznek jegyet. Számtalan panaszt tettünk már, hogy legalább a két legforgalmasabb megállóba tegyenek automatát, de az a válasz, hogy azt tölteni kell, karban kell tartani... Na *****, tényleg? Ez aztán a kifogás. Vagy a bérlet árát csökkentsék, hogy megérje megvenni és kevesebben jegyezzenek.
2019. nov. 11. 10:14
2/4 anonim válasza:
1-es, én most utánanéztem és nem igaz, hogy minden nap utaznod kellene ahhoz, hogy megérje a bérlet. Pl. 25 km-re 465 Ft a jegy egy útra és 17800 Ft a bérlet, amiből az utazási költségtérítés kifizetése után 2492 Ft a rád eső rész. Ez már a 3. oda-vissza utazás alkalmával megéri, hol van az egy egész hónaptól?
Helyi közlekedésben helyenként eltérőek az arányok, ott ugye nincs költségtérítés sem, de kb 15 oda-vissza utazasnal már megéri a havi bérlet.
2019. nov. 11. 17:14
3/4 anonim válasza:
1-es! Szerintem te nem jársz busszal, aki valóban használja a buszokat az tudja, hogy a többség éppen, hogy bérlettel utazik.
Emlékszem mikor Szeged-Pécs között utaztam havi öt-hat alkalommal, már megérte bérletet venni, nem vicc rajtam röhögtek mikor mondtam Pécs-Szeged diákbérletet kérek, mert azt hitték, hogy viccelek, pedig nem csak kiszámoltam, hogy így olcsóbban jövök ki.
2019. nov. 11. 17:23
4/4 anonim válasza:
1-es vagyok, igenis busszal járok Pest megyében, nagy városból Budapestre. Nekem 100%-ban téríti a munkahelyem a bérletet, így pont nem érdekel, de itt nagyon sokan vesznek jegyet, a legforgalmasabb megállónál csúcsidőben 20 jegyet is elad a sofőr, emiatt akár 10 percet is áll a busz. A BKK megéri, mert 9500/350 az 27,1 jegy, 20 munkanappal oda-vissza pedig 40 jegy kellene, a Volán viszont marhára nem éri meg, 14200/370 az 38,3 jegy, azaz minden munkanap menni kell vele, hogy olcsóbban jöjj ki (tekintsünk el attól, hogy ezt térítik, mert akik jegyet vesznek azoknak nyilván nem térítik).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!