Kecskemét és Budapest között ingázni minden hétköznap?
A két város között 1 óra 10 perc az út busszal, onnan kb. fél óra a munkahely.
Minden hétköznap reggel 8-ra kell felérnem majd a munkahelyemre, és a munkaidő délután 5-ig fog tartani. Kiszámoltam, hogy kora reggel legkésőbb 5:15-kor kell kelnem, 5:40-kor elindulnom otthonról, és legjobb esetben este 7-re érnék haza, majd hogy rendesen kialudjam magam, kb. este 11 körül el kéne aludnom, ahhoz legkésőbb fél 11-kor le kéne feküdnöm.
Szerintetek ezt ki lehet bírni hosszú távon? Egyáltalán megvalósítható?
Van köztetek, aki hasonlóan él, ingázik fel a fővárosba?
Kecskeméten biciklivel fogok kimenni az állomásra, szóval a tömegközlekedéssel nem kell törődnöm, kivéve azt a másfél - két téli hideg hónapot, amikor nem lehet biciklizni.
Egyébként még nem tudom, hogy a busz vagy a vonat éri-e meg jobban.
ez azt jelentené hogy nincs életed. ez napi 3 óra ingázás, plusz 9 óra munka.
gondolom jól megfizetik ha elgondolkoztál rajta, inkább bérelj lakást pesten
több ezren gurulnak befelé a városba itt az Egér úton Fehérvárról, Tatabányáról, stb a legkellemesebb amikor szolgálatival közlekedhetsz, mert az ingyen van..
viszont, ha igenjó a fizetésed, akkor megéri sajáttal..
én még nem utaztam tömegközlekedéssel, csak autóval(nyáron motorral)
Téved, aki 800-vagy ezer köbcentis autóval akar éveken át ötven kilométert megtenni reggel, és este, mert az keveset fogyaszt..hát az lehet, de autópályán az maga a gyötrelem.
Most is csak autóval járok, nem csábít a busz.
Ha a busz és a vonat között mérlegelsz, akkor vedd figyelembe, hogy a busz csak a Népligetnél áll meg, a vonat Kőbánya-Kispesten, Zuglóban és a Nyugatiban is, így ha a belváros a cél, akkor célszerűbb a vonat (nem derült ki, hogy a fél óra út a munkahelyre az melyik irányba van).
A kivitelezhetőségre visszatérve: ha te fel tudsz kelni ötkor, negyed hatkor, és az esti hazaérkezés után ki tudod pihenni magad, akkor kivitelezhető szerintem. A buszon, vonaton lehet pihenni, olvasni, enni-inni (legalábbis vonaton biztos). A buszok késéséről nem tudok nyilatkozni, a vonatra rá kell számolni 10-15 percet (reggelente biztosan), nagyobb késések ritkán vannak (bár az elmúlt egy héten kétszer is volt, hogy felsővezeték-szakadás miatt a szegedi vonatok csak Ceglédig mentek, de nem ez a jellemző). Ha nem gond, hogy nem vagy mindig ott pontban nyolckor, akkor ez belefér, egyébként ezt is vedd figyelembe. A vonaton általában akad hely (a péntek délután nyilván vészesebb), a buszra meg ha jól tudom, van ingyenes helyjegy, de ezt ki kell váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!