Vettem kegyet villamoson de elfelejtettem lyukasztani, 16 ezer. Mi van ha nem fizetem be? Szemelyimet kertek csak el, nem a bejelentett lakcimemen lakunk mar.
30 nap múlva 32 ezerre nő a bünti. Utána átadják egy követeléskezelőnek, aki kamatokkal együtt letiltja a fizudból (itt már könnyen 6 jegyű lesz az összeg), vagy inkasszózza a számládról.
2019. okt. 9. 09:38
2/15 A kérdező kommentje:
A helyszinen azt mondtak meg 2 munkanapon belul 8 ezer, de a csekken 16 ezer van.
2019. okt. 9. 09:41
3/15 anonim válasza:
"Kamatozni" fog a büntetés. Egyik barátom is elfelejtette befizetni, több százezer forintos büntetés lett belöle, amit folyamatosan vontak le a béréből.
2019. okt. 9. 09:50
4/15 D. Brasco válasza:
Nem fizesd be.....majd ráérsz amikor rajta van már a kamatos kamat és át van adva az ügyed behajtásra.......
Ennyire hülye neg komolyan nem lehetsz hogy azt hiszed nem fognak megtalálni mert csak a személyit kérték el a lakcimkartyat nem,meg amugy sem ott laksz ami arra van irva......
2019. okt. 9. 09:56
5/15 anonim válasza:
Én fordítva tudom az összeget. Helyben kifizetve 8000 forint, utólag 16 000 Ft. Csak nőni fog, és meg fognak találni. Ha a másik hely, bejelentett tartózkodási hely, akkor az adatbázisban szerepel. A BKK nem fér hozzá, de a követeléskezelő kérheti ennek a megadását, lévén hivatalos eljárás, nem Béla akar valamit tőled.
2019. okt. 9. 10:40
6/15 anonim válasza:
"elfelejtettem" lyukasztani. :DDD
Levegőt nem felejtesz el venni?
Ha már egyszer voltál olyan "kemény", hogy próbáltál bliccelni, akkor legyen benned gerinc és viseld is büszkén a következmányeit.
Üdv a 21. században! Ma màr nem kockás füzetben vezetik a pótdíjtartozásokat, hanem adatbázisokban, ahol mindig kellő időben kiköpi a rendszer, hogy hohó, itt egy rövidesen lejáró tartozás... aztán megy is rutinszerűen a követeléskezelő céghez, akiknek úgy sincs nehéz dolguk, ha nem ott laksz, ahová be vagy jelentve. Ugyanis az eljárás során könnyű megtudni, mi a bankszámlád, milyen ingatlan vagy autó van a neveden, stb. és szépen utolérnek.
Persze élhetsz teljes elszigeteltségben, senkinek fel nem fedve kivoltodat, csak mondjuk ezzel lemondasz egy sor dologról, pl az egészségügyi ellátásról. Egyetlen kűrva 350 Ft-os jegy miatt. Reális.
2019. okt. 9. 11:19
9/15 anonim válasza:
Minek adtad oda az igazolványod ? Nem vagy köteles adni
2019. okt. 9. 12:32
10/15 anonim válasza:
Valóban nem köteles együttműködni, meg ha meg is teszi, megtilthatja, hogy kezeljék az adatait. Na erre jött rendeletmódosítás, hogy közteres igazoltathatja, és az adatokat át lehet adni a BKK-nak. És a közteres kényszerítő eszközt is alkalmazhat. Ha meg azzal jön, hogy nincs nála semmi papír, akkor még azért is megbírságolják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!