Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Távolsági bérleten mit kell...

Távolsági bérleten mit kell kitöltenem?

Figyelt kérdés

Veszprém és Székesfehérvár közötti távra vettem diákbérletet buszra. A pénztárnál ráírták a km-t és az árat, én kitöltöttem a nevet és az azonosítót.

Ezeken kívül van egy "honnan" "útirány" és "hova" mező, amiket gondolom szintén ki kell tölteni.

Pontosan mit jelent az útirány? És mindegy, hogy milyen sorrendben töltöm ki a honnan és hova mezőket? Tehát mindegy, hogy Veszprémet írom a honnan mezőbe, vagy Székesfehérvárt?

Mert ugye nem csak az egyik irányba utazok, bármelyiket írom az egyik helyre, az visszafelé már nem úgy lesz. Vagy ezt kellene az útirányhoz írni?

2019. szept. 25. 20:08
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Honnan: Az útvonal kiinduló megállója

Útirány: Az útvonal köztes pontja

Hová: Az útvonal végpontja

A honnan-hová végülis felcserélhető, de célszerű a viszonylatigazoláson (ha az érintett cégnél van ilyen) szereplő sorrendben írni, úgy könnyebb az ellenőrzése.

Az útirány rovatnak csak akkor van szerepe, ha a két település között több útvonalon közlekednek a járatok. Ilyenkor fel kell tüntetni, hogy a bérlet melyik útírányra szól. Egyébként ilyen esetben a hosszabb útvonalra szóló bérlet érvényes a rövidebb útvonalon is.

2019. szept. 25. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!