Az ugy mukodik, hogy en pesten megveszem a budapest berletet es a vonat penztarban pedig mondom, hogy tanulo berletet szeretnek es van budapest berletem? Mert tudasom szerint akkor olcsobb a vonat berlet ha van budapest berletm is ugye?
Nagyjából pontos, ahogyan leírtad, kérdező, de van pár kiegészítésem ehhez:
- Csak a budapesti elővárosi zónán belüli vasúti bérletekre vonatkozik ez a lehetőség, ez durva közelítéssel a Hatvan - Szolnok - Kunszentmiklós - Pusztaszabolcs - Székesfehèrvàr - Tatabánya - Esztergom kört jelenti. Ilyenkor a Budapesten belüli szakaszra nem kell kifizetned a vasúti bérlet àrát, így mondjuk Monor-Nyugati között ingázva elèg csak Monor-Ferihegy távra venni a vasúti bérletet.
- Felesleges külön sorban állni, a Budapest-bérlet a vasúti pénztárban is megvehető
Lényegében igen, én úgy szoktam, hogy x állomásig kérem a jegyet, "BKK kieggel" vagy "BKK bérlettel" (vagy az automatában bepipálom, hogy van)
Nyilván csak akkor olcsóbb a vonatbérlet, ha BP közigazgatási határain belül is vonatozol, nem mindenhol van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!