Hogyan kell jegyet venni a MÁV oldalán?
Debrecenből mennek Budapestre a nyugati pályaudvarra intercityvel. Az oldalukon próbáltam nézni, és ugye a Debreceni megallónak tudtommal az a neve, hogy Debrecen vasutallomas/ vagy Nagyallo, de ilyen nincs is csak sima Debrecen nevezetű az lenne az? Utána meg is találtam, hogy melyikkel szeretnék menni, és mellette van a jegyvásárlás gomb. Itt ha megveszem a jegyet, akkor automatikusan benne van a helyijegy is vagy azt még valahol külön meg kell vásárolni valahol? Illetve ez után ki kell majd nyomtatni, vagy telefonon is elég ha rajta van?
Illetve valaki nem tudja, hogy ezen az útvonalon sokat késnek-e a vonatok?
Lehet hülye a kérdésem, de még soha nem utaztam magam vonaton, így fogalmam sincs. :(
A debreceni Nagyállomás neve hivatalosan Debrecen. Se több, se kevesebb. (Egyes kisebb debreceni állomások neve is Debrecen előtaggal kezdődik, de aztán kötőjellel ott all mögötte az adott városrész neve is.)
A jegyvásárlás gombra kattintva automatikusan hozzáadja a rendszer a szükséges kötelező pótjegyet és automatikusan a 2. , azaz olcsóbb kocsiosztályra ad jegyet. Ettől az alapbeállítástól csak szándékosan tudsz eltérni, magyarul ha mondjuk kötelező a helyjegy, de te valamiért gondolsz egyet és nem akarsz helyjegyet, akkor szándékosan at kell kattintanod a jelölőt a csak menetjegy opcióra.
Nem kell kinyomtatni, de olvashatónak kell lennie a kijelzőn megjelenített QR kódnak.
És a vonatok 20-30 percet késhetnek mostanában a Kőbánya-Kispestnél, illetve a Kaba és Hajdúszoboszló között lévő felújítás miatt, erre készülj fel.
Tipp: utazz első osztályon. Nem azért első osztály, mert kényelmesebb (na jó egy kicsit), hanem azért, mert alig vannak abban a kocsiban, legtöbbször egyedül foglalhatsz el egy 4 fős asztalt. Drágább a másodosztálynál egy kicsit, de szerintem nagyban megnöveli az utazás színvonalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!