A vezetés vizsgán egyszer buktam. A kérdés ha vezetek így és elkapnak nincs már az a törvény, hogy eltiltás xy hónap vagy évre hanem helyi bírság van vagy annak a duplája csekken ugye? Vagy ezt az épp ellenőrző rend őre dönti el?
Érdekesség: nincs különbség, hogy a másik kabátodban/nadrágodban hagytad otthon a jogsidat, vagy még nem is vizsgáztál le és nincs is jogosítványod. Mindkettő esetén helyszínen elismerve és csekket elfogadva 45000 forint a bírság, vagy hepciáskodva szabálysértési eljárásban 90000 forint.
Nyilvánvaló, hogy akinek semmi gyakorlata nincs, azt azonnal kiszúrnák a forgalomban, de el sem merne indulni.
Izgalmasabb az a kérdés, hogy a rendőr tovább enged a csekk átadása után, vagy lezáratja az autódat/motorkerékpárodat?
Köszönöm az oktatói kommenteket amik nem a kérdésre válaszoltak. Érdekesek voltak örülök, hogy itt mindenki...
De Nem azért buktam meg vizsgán mert nem tudok vezetni, de ezt hagyjuk is.
Ha akarnak bárkit megbuktatnak jól jön még az a kis pénz a oktató sulinak is a vizsgáztatonak is. De persze ez is csak duma sokak szerint így hagyjuk is.
Lényeg:
11es komment
Én is ezt találtam minden hol ezért is kérdeztem.
12es komment
Így van én is ezt szerettem volna tudni, hogy pénzen kívül mi az esélyes mert régen hallottam az eltiltást, de jó ideje úgy tudom nincs már.
"16. § (1) Az eljárás alá vont személy eltiltható, illetve az e törvényben meghatározott esetben az eljárás alá vont személyt el kell tiltani a járművezetéstől, ha a szabálysértést engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követte el."
hanem miéárt buktál meg?
ha csak nem korrupció van a dologban, akkor azért elég necces ha vki egy ilyen vizgsán megbukik, azt én egyáltalán nem engedmném forgalomba, mármint második vizsgára se, háűt egy vicc na ... még 150 óra gyakorlás, aztán hátha fejléődik vmit ...
#14-re:
Mindössze kellene még annak a törvényi helynek a linkje, amelyik előírja "az engedélyhez kötött jármű vezetője NEM rendelkezik járművezetésre jogosító okmánnyal" járművezetéstől való időbeli eltiltását.
Amit még meg sem szerzett.
Vagy megszerzett, de lejárt az érvényessége.
Vagy megszerzett és érvényes, de otthon felejtette.
Előre is köszönöm a segítséged. XD
"Köszönöm az oktatói kommenteket amik nem a kérdésre válaszoltak."
Mit szeretnél, buzdítsunk jogszabályellenes tevékenységre, hogy aztán minket is bekasztlizzanak, mint felbújtok?
"De Nem azért buktam meg vizsgán mert nem tudok vezetni, de ezt hagyjuk is."
Azért buktál meg, mert nem tudsz közlekedni. Ha nem tudsz a kettő között különbséget tenni, akkor szerintem hagyd az egészet és menj vissza az elméleti oktatásra viccen kívül. Nincs abban semmi szégyen, ha pótórákat vesz az ember elméletből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!