Szlovákiában 17 évesen vezetni?
Figyelt kérdés
Két hónap múlva 18 éves leszek, 9 hónapja van jogosítványom, több mint 8 ezer km-t vezettem balesetmentesen országszerte.
Most viszont Szlovákiába kéne mennem kb. 100km-t. Ugye az a szabály hogy 18 év alatt csak belfölfön szabad vezetni. A gyakorlat érdekelne. Ott ha megállítanak a rendőrök, tudjak ezt a szabályt? Elveszik a jogsimat?
2019. jan. 25. 16:39
1/8 anonim válasza:
Igen a rendőrök tudják a szabályt. Ha elkapnak, akkor ott helyben kiszállsz a kocsiból, és hívhatsz valakit aki érted megy, mert te nem vezethetsz. Pénzbírságra is számolhatsz. Elvileg jogsi bevonásával jár.
2/8 anonim válasza:
Szerintem a kort nem miliméterekre mérik. Itt 17. évtől adják a B ktegóriás jogsikat korlátozás nélkül. Tehát nyugodtan vezethetsz. Azonban arra kell törekedni, hogy a kresz betartsad.
3/8 anonim válasza:
Ha észreveszik, akkor az szívás, gyakorlatilag olyan, mintha jogsi nélkül vezetnél. Egy ismerősömet Ukrajnában majdnem megszivatták ezért, csak ott van egy jól működő megoldás, ami Szlovákiában már nem biztos hogy működne. A másik, hogy kicsi az esélye, hogy Szlovákiában megállítsanak, menj szépen szabályosan, ne hívd fel magadra a figyelmet.
4/8 anonim válasza:
Ne a rendőr miatt félj. Ha balesetet okozol, akkor a kötelező biztosítód nem fog fizetni (mivel az adott országban érvénytelen a jogsid), így minden költség téged fog terhelni, ami adott esetben több millió Ft is lehet.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Egyébként a szabályok betartásával közlekedem mindig! Valószínűleg ezért nem baleseteztem még. De itt fokozottan óvatos leszek.
2019. jan. 25. 18:18
6/8 kovpet válasza:
"Egyébként a szabályok betartásával közlekedem mindig!"
Ez dicséretes, de vajon a többi közlekedő is így fog tenni? Mert baleset nem csak a te hibádból lehet, így viszont te is megszívod.
7/8 anonim válasza:
Nem azért mondom, hogy vitát indítsak, de Szlovákiában a magyar ember kisebbségnek számít, ha ott elkap egy rendőr téged, akkor garantálom, hogy bevisznek az őrsre és onnan nem fogsz szabadulni egy könnyen... Inkább vezessen más vagy vonatozz.
8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok, végül elindultam, leveztettem a távot hiba nélkül. Nem volt semmi gáz. Forgalom is alig volt, rendőrt nem is láttam.
2019. jan. 27. 08:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!